Antena 3 CNN Externe Un elev s-a dus zilnic la şcoală după închiderea claselor pentru că nu avea internet acasă

Un elev s-a dus zilnic la şcoală după închiderea claselor pentru că nu avea internet acasă

Presa internaţională relatează povestea înduioşătoare a lui Jonathan Endecott din Roswell, New Mexico, care a găsit o metodă inedită de a participa la orele online, după ce şcolile din regiune s-au închis, în condiţiile în care nu avea internet acasă.

Un elev s-a dus zilnic la şcoală după închiderea claselor pentru că nu avea internet acasă
de Adrian Iclozan    |    24 Oct 2020   •   21:05

Familia lui Johnantan trece prin dificultăţi financiare: mama sa, Angel, şi-a pierdut slujba în urmă cu două luni, pe fondul pandemiei de COVID şi a trebuit să facă faţă numeroaselor cheltuieli, internetul de acasă lăsând loc altor priorităţi.

Drept urmare, băiatul, care este în clasa a patra şi este pasionat de ştiinţele naturii, a luat o decizie pe care puţini alţii ar fi fost dispuşi să o pună în practică.

Şi-a pus laptop-ul în rucsac şi s-a dus la şcoală, găsindu-şi un loc lângă clădire, unde se putea conecta la semnalul wifi al instituţiei.

A făcut asta în fiecare zi în care se ţineau cursuri, de la 8 până la după ora 14.

Ajutat de comunitate după ce povestea a devenit virală

Cazul său a atras atenţia unei profesoare care a distribuit o fotografie cu Johnantan făcând cursuri online lângă zidul şcolii.

Popularizarea poveştii a avut un efect rapid: în scurt timp, un binevoitor din comunitate s-a oferit să plătească internetul familiei pentru un an de zile.

În prezent, băiatul poate participa la cursurile online de acasă, la fel ca majoritatea colegilor săi.

Pentru că povestea a devenit virală şi a stârnit emoţie pe reţelele sociale, mama lui Johnantan a deschis un cont în care doritorii pot ajuta familia să facă faţă şi altor cheltuieli, cele mai consistente fiind cele necesitate de repararea casei şi a instalaţiilor sanitare, notează presa internaţională.

×
Subiecte în articol: Roswell scoala online internet
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close