Antena 3 CNN Externe Jokar Ţarnaev a fost inculpat oficial în investigaţia privind atentatele din Boston

Jokar Ţarnaev a fost inculpat oficial în investigaţia privind atentatele din Boston

Jokar Ţarnaev a fost inculpat oficial în investigaţia privind atentatele din Boston
de M.T.    |    22 Apr 2013   •   20:47

Jokar Ţarnaev a fost pus oficial sub acuzare pentru acte de terorism, în ancheta privind atentatele din Boston, relatează AFP, citată de Mediafax.

Tânărul în vârstă de 19 ani, spitalizat după o căutare de 24 de ore în Boston, este suspectat că, alături de fratele său mai mare, ucis într-un schimb de focuri cu poliţia, a pus la cale cele două atentate comise la maratonul din Boston pe 15 aprilie.

În urma incidentului, trei persoane au fost ucise, iar alte 180 au fost rănite.

Potrivit Departamentului Justiţiei, Jokar Ţarnaev este acuzat că „a folosit şi a conspirat la folosirea unei arme care putea provoca daune majore şi victime multiple (mai precis un dispozitiv exploziv improvizat) împotriva persoanelor şi bunurilor de pe teritoriul Statelor Unite".

Tânărul ar fi început să răspundă în scris întrebărilor anchetatorilor încă de luni dimineaţă.

Casa Albă a comunicat că inculpatul nu va fi judecat de o instanţă militară de excepţie, aşa cum cer unii congresmeni republicani.

Johar Ţarnaev, cetăţean american, „nu va fi considerat inamic combatant", a precizat Casa Albă, astfel că acesta va fi deferit justiţiei federale civile.

Prima audiere a inculpatului a fost programată pe 30 mai, la Tribunalul federal din Boston. Nu se ştie dacă tânărul, a cărui stare este gravă, va putea fi prezent la audiere. Dacă va fi găsit vinovat, Jokar Ţarnaev riscă pedeapsa cu moartea.


×
Subiecte în articol: atac bomba boston explozii bombe
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close