Antena 3 CNN Externe Jos cu „Viktator”! Mii de oameni au protestat la Budapesta faţă de Guvernul condus de Viktor Orban

Jos cu „Viktator”! Mii de oameni au protestat la Budapesta faţă de Guvernul condus de Viktor Orban

Jos cu „Viktator”! Mii de oameni au protestat la Budapesta faţă de Guvernul condus de Viktor Orban
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Mar 2013   •   07:41

Mii de persoane au protestat duminică la Budapesta faţă de Guvernul de centru-dreapta al premierului conservator Viktor Orban, informea AFP.

Cei aproximativ 4.000 de manifestanţi purtau drapele ungare şi europene, cu bannere denunţându-l pe "Viktator", o referire la premier.

Fostul prim-ministru tehnocrat ungar Gordon Bajnai (centru-stânga), care şi-a format propriul partid în vederea alegerilor legislative prevăzute pentru primăvara lui 2014, a participat la această manifestaţie.

Prevăzută iniţial pentru 15 martie, de Ziua Naţională ungară, această manifestaţie a fost amânată din cauza ninsorilor abundente care au paralizat ţara.

La 11 martie, Parlamentul ungar, controlat de Fidesz, a votat o a patra modificare a noii Constituţii a ţării, în vigoare de la 1 ianuarie 2012. Aceasta retrage principalele competenţe Curţii Constituţionale.

UE şi majoritatea capitalelor europene au reacţionat negativ faţă de noile amendamente ale Constituţiei, care "provoacă îngrijorări în ceea ce priveşte prevalenţa legii, a dreptului european şi a normelor Consiliului Europei".






 

×
Subiecte în articol: Viktor Orban
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close