Antena 3 CNN Externe Josef Fritzl, găsit vinovat. "Monstrul" va fi închis pe viaţă şi internat la un spital de psihiatrie

Josef Fritzl, găsit vinovat. "Monstrul" va fi închis pe viaţă şi internat la un spital de psihiatrie

Josef Fritzl, găsit vinovat. "Monstrul" va fi închis pe viaţă şi internat la un spital de psihiatrie
Sursa foto: Josef Fritzl
19 Mar 2009   •   15:05

Procesul "Monstrului din Austria" a continuat pentru a patra zi consecutiv. Juriul a decis, joi, să-l trimită pe Fritzl în închisoare.

Fritzl a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi urmează să fie internat într-un spital de psihiatrie, potrivit AFP.
Acesta este pedeapsa pe care a primit-o Josef Fritzl, austriacul care şi-a sechestrat şi violat fiica timp de 24 de ani. Toţi cei opt membrii ai juriului l-au găsit vinovat pe Fritzl pentru crimă, sclavie, incest, sechestru şi viol. Josef Fritzl a primit pedeapsa maximă permisă de legea austriacă: închisoarea pe viaţă.

?A fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare şi a primit pedeapsa cu închisoare pe viaţă. Verdictul este final şi trebuie executat?, a declarat Franz Cutka, purtătorul de cuvânt al Curţii.

Joi, austriacul a pledat vinovat pentru toate capetele de acuzare, inclusiv pentru crimă prin neglijenţă, spunând că singurul lucru pe care îl mai poate face este să regrete ceea ce s-a întâmplat. Martorii spun că Fritzl nu a fost deloc surprins să afle verdictul.

?Parea foarte liniştit când a fost citit verdictul. Dupa un schimb de priviri cu avocatul sau, a acceptat sentinţa?, a declarat purtătorul de cuvânt al închisorii unde este încarcerat Fritzl. Bărbatul a ascultat mărturia de 11 ore înregistrată a fiicei sale, fapt care l-a şi determinat să îşi schimbe poziţia.

?Se pare că el însuşi simte că pedeapsa este îndreptăţită. Verdictul a fost consecinţa mărturiei. Ţinând cont de cele 3000 de violuri în 24 de ani de sechestrare într-o pivniţă plus crima, acesta este singurul verdict care putea fi dat. E evident?, a spus Rudolf Mayer, avocatul lui Fritzl.

Potrivit legislaţiei din Austra, în maximum 15 ani, Fritzl ar putea fi eliberat dacă primeşte acordul a trei judecători şi trece de testele psihiatrice. Autorităţile spun că vor trebui să ia măsurile necesare astfel încât Fritzl să nu se sinucidă sau să nu fie ucis de colegii de închisoare, mai ales că austriacul a primit deja ameninţări.

Vineri, 20 martie, ora 22:05, Antena 3 va difuza un documentar despre viaţa lui Joseph Fritzl.

Urmãriţi, în exclusivitate la Antena 3, viaţa monstrului care a şocat întreaga lume.




Antena 3

×
Subiecte în articol: inchisoare pe viata Austria
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close