Antena 3 CNN Externe Decizie surpriză a Uniunii Europene după ce SUA au anunțat că retrag familiile diplomaților de la Kiev

Decizie surpriză a Uniunii Europene după ce SUA au anunțat că retrag familiile diplomaților de la Kiev

Uniunea Europeană nu va urma decizia Statelor Unite, care au anunțat că retrag familiile diplomaților și permit personalului esențial să părăsească ambasada de la Kiev, transmite AFP.

Decizie surpriză a Uniunii Europene după ce SUA au anunțat că retrag familiile diplomaților de la Kiev
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Ian 2022   •   10:14

O declarație în acest sens a fost făcută de șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell (foto).

"Nu vom proceda la fel, deoarece nu cunoaștem vreun motiv anume", a spus Borrell înaintea unei reuniuni a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană, la care va participa, prin videoconferință, și secretarul de stat american Antony Blinken.

"Nu cred că trebuie să dramatizăm, atâta vreme cât negocierile (cu Rusia) continuă. Iar negocierile continuă", a precizat el.

Pe de altă parte, Borrell a minimizat criticile la adresa Germaniei, care a refuzat să furnizeze arme Ucrainei și se arată reticentă față de impunerea unor sancțiuni dure Rusiei dacă aceasta invadează Ucraina.

"Toți membrii Uniunii Europene sunt uniți. Arătăm o unitate fără precedent cu privire la situația din Ucraina", a susținut Josep Borrell.

El a menționat că, deocamdată, membrii UE continuă să elaboreze "un pachet puternic de sancțiuni", dar luni nu va fi aprobat nimic concret.

SUA au început evacuarea ambasadei de la Kiev și își avertizează cetățenii să părăsească Ucraina

Departamentul de Stat american a ordonat rudelor personalului de la ambasada din Kiev să părăsească țara, în contextul riscului unei agresiuni militare a Rusiei în Ucraina, transmite presa internațională.

Totodată, autoritățile de la Washington i-au îndemnat pe cetățenii americani din Ucraina să părăsească această țară, precizând că "SUA nu vor putea organiza evacuarea" în cazul unui atac al Rusiei.

De asemenea, administrația SUA a avertizat împotriva călătoriilor în Ucraina și Rusia, din cauza tensiunilor ridicate și a "posibilităților ca persoanele cu cetățenie americană să fie supuse hărțuirilor".

×
Subiecte în articol: Josep Borrell Kiev
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close