Antena 3 CNN Externe Judecător în procesul lui Breivik, surprins jucând Solitaire în timpul procesului. Reacţia Tribunalului, uluitoare

Judecător în procesul lui Breivik, surprins jucând Solitaire în timpul procesului. Reacţia Tribunalului, uluitoare

Judecător în procesul lui Breivik, surprins jucând Solitaire în timpul procesului. Reacţia Tribunalului, uluitoare
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
05 Iun 2012   •   09:12

Ai crede că un proces de amploarea celui în care este implicat Anders Behring Breivik, extremistul norvegian judecat pentru unul dintre cele mai mari atacuri în masă din istorie, este îndeajuns pentru a-ţi păstra viu interesul, mai ales dacă te afli într-o poziţie de decizie.

Unul dintre cei cinci judecători ai lui Breivik nu este de aceeaşi părere. Ernst Henning Eielsen a fost surprins luni de camerele de televiziune în timp ce juca SOLITAIRE pe computerul său chiar în toiul procesului, relatează AFP.

Pe o captură de ecran postată pe site de către ziarul Verdens Gang, Ernst Henning Eielsen, unul dintre cei trei judecători auxiliari însărcinaţi cu asistarea celor doi magistraţi de profesie, este surprins, în mod evident, în cursul unei partide de solitaire, în timp ce un martor, profesorul suedez Mattias Gardell, oferă explicaţii.

"Judecătorii urmăresc cu atenţie ceea ce se spune şi se prezintă în faţa Curţii", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a tribunalului din Oslo, Irene Ramm.

"Există diverse feluri în care poţi rămâne concentrat", a adăugat ea, precizând că Eielsen nu dezminte faptele.

Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, în vârstă de 33 de ani, este judecat, în prezent, pentru uciderea a 77 de persoane, prin plasarea unei bombe lângă sediul Guvernului norvegian, pe 22 iulie 2011, iar apoi prin deschiderea focului asupra câtorva sute de tineri laburişti reuniţi pe Insula Utoya, la o tabără de vară.

×
Subiecte în articol: Anders Behring Breivik
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close