x close

Julian Assange a fost desemnat "omul anului" de cotidianul Le Monde

23 Dec 2010   •   17:29
Julian Assange a fost desemnat "omul anului" de cotidianul Le Monde

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost desemnat "omul anului" de către redacţia cotidianului francez Le Monde, unul dintre cele cinci ziare occidentale - alături de New York Times, The Guardian, El Pais şi Der Spiegel - care au sprijinit la publicarea telegramelor confidenţiale ale diplomaţiei americane.

Internauţii care au votat pe pagina pe internet a ziarului l-au ales şi ei pe Assange "omul anului", cu 52,6% din voturi, înaintea laureatului Premiului Nobel pentru Pace, chinezul Liu Xiaobo (22,3%), şi a americanului Mark Zuckerberg (6,9%), fondatorul Facebook.

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, el fiind acuzat de două suedeze de viol şi agresiune sexuală. Assange a negat acuzaţiile şi a declarat că relaţiile pe care le-a avut cu cele două femei au fost consensuale.

Incidentul a avut loc în luna august, când Assange a participat la un seminar patronat de Partidul Social Democrat suedez. El a locuit pe perioada evenimentului în apartamentul uneia dintre organizatoare, care ulterior l-a acuzat de “sex pe nepregatite”.

Potrivit unui raport al poliţiei publicat de tabloidul britanic Daily Mail, suedeza şi Assange au făcut sex şi au folosit un prezervativ, dar acesta s-a rupt. De la acest incident ar proveni acuzaţia de “sex pe nepregătite”.

Julian Assange s-a născut la 3 iulie 1971, în Australia. A devenit cunoscut în întreaga lume pentru site-ul Wikileaks, al cărui fondator este. El şi-a făcut însă intrarea în lumea virtuală la 16 ani, în 1987, ca hacker. După ce a accesat ilegal mai multe site-uri, Assange a fost prins de poliţiştii australieni în 1991 şi amendat. După acest moment, Assange trece în tabăra "băieţilor buni" din lumea IT. Din 1994, a lucrat ca programator. În paralel şi-a terminat studiile. În 2006, Assange a pus bazele proiectului Wikileaks.

Citeşte mai multe despre:

Julian Assange Le Monde
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati