x close

Julian Assange a ieşit din închisoare: Voi dovedi că sunt nevinovat

de Antena3.ro    |    16 Dec 2010   •   20:35
Julian Assange a ieşit din închisoare: Voi dovedi că sunt nevinovat 429 Foto: EPA /Agerpres

Julian Assange a fost eliberat joi seara, după ce a achitat cauţiunea de 200.000 de lire sterline stabilită de Înalta Curte de Justiţie din Londra, informează un purtător de cuvânt al WikiLeaks. Fondatorul WikiLeaks a ieşit din sediul Înaltei Curţi de Justiţie cu mâna ridicată şi le-a mulţumit oamenilor care au avut încredere în el, informează The Guardian.

„Este minunat să respir din nou aerul proaspăt al Londrei”, a spus Assange la ieşirea din Curtea de Justiţie.„Intenţionez să-mi continui activitatea şi să-mi dovedesc nevinovăţia în acest caz”, a adăugat Assange.

Australianul a mulţumit, printr-un comunicat de presă, tuturor persoanelor care l-au susţinut şi au avut încredere în el, presei, dar şi avocaţilor care l-au ajutat să iasă din închisoare.Mulţumesc oamenilor care au încredere în mine


„Mai întâi, vreau să adresez mulţumiri persoanelor din întreaga lume care au avut încredere în mine şi celor care au acordat sprijin echipei WikiLeaks când timp am fost închis. Vreau să le mulţumesc şi avocaţilor mei, care au dus o luptă crâncenă ca să mă scoată din închisoare, dar şi persoanelor care m-au finanţat în acestă perioadă grea”, a declarat Assange.

„Vreau să mulţumesc şi presei şi sistemului de justiţie britanic care, chiar dacă nu face dreptate de fiecare dată, măcar nu a ucis dreptatea”, a adăugat fondatorul WikiLeaks.Assange va fi nevoit să poarte o brăţară electronică şi să nu părăsească locuinta unui prieten al său care s-a oferit să-l cazeze, aflată la aproximativ 200 de kilometri de Londra.

Julian Assange va locui într-o casă cu zece dormitoare din provincia engleză Sussex. Proprietatea aparţine lui Von Smith, un bogătaş britanic, mare susţinător al liderului Wikileaks.

Aceasta este vila care a fost pusă la dispoziţia lui Julian Assange


Fondatorul WikiLeaks, acuzat de... sex pe nepregătite

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, după ce s-a predat. Australianul este acuzat de două suedeze de viol şi agresiune sexuală. Assange a negat acuzaţiile şi a declarat că relaţiile pe care le-a avut cu cele două femei au fost consensuale.

Incidentul a avut loc în luna august, când Assange a participat la un seminar patronat de Partidul Social Democrat suedez. El a locuit pe perioada evenimentului în apartamentul uneia dintre organizatoare, care ulterior l-a acuzat de “sex pe nepregatite”.

Potrivit unui raport al poliţiei publicat de tabloidul britanic Daily Mail, suedeza şi Assange au făcut sex şi au folosit un prezervativ, dar acesta s-a rupt. De la acest incident ar proveni acuzaţia de “sex pe nepregătite”.

Julian Assange s-a născut la 3 iulie 1971, în Australia. A devenit cunoscut în întreaga lume pentru site-ul Wikileaks, al cărui fondator este. El şi-a făcut însă intrarea în lumea virtuală la 16 ani, în 1987, ca hacker. După ce a accesat ilegal mai multe site-uri, Assange a fost prins de poliţiştii australieni în 1991 şi amendat. După acest moment, Assange trece în tabăra "băieţilor buni" din lumea IT. Din 1994, a lucrat ca programator. În paralel şi-a terminat studiile. În 2006, Assange a pus bazele proiectului Wikileaks.
 


 

 

Citeşte mai multe despre:

Julian Assange inchisoare apel
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati