Antena 3 CNN Externe Julian Assange, eliberat condiţionat de Înalta Curte de Justiţie din Londra

Julian Assange, eliberat condiţionat de Înalta Curte de Justiţie din Londra

Julian Assange, eliberat condiţionat de Înalta Curte de Justiţie din Londra
Sursa foto: Foto: news.sky.com
16 Dec 2010   •   15:43

Julian Assange va fi eliberat din închisoare, după ce magistraţii britanici au respins apelul procurorilor suedezi la decizia de eliberare pe cauţiune. Fondatorul WikiLeaks va ieşi din închisoarea, după ce va achita cauţiunea în valoare de 200.000 de lire sterline, informează Associated Press.

Apelul autorităţilor suedeze la decizia de eliberare pe cauţiune a fondatorului WikiLeaks a fost respins joi de judecătorul britanic Duncan Ouseley. În urmă cu două zile, autorităţile britanice au aprobat eliberarea pe cauţiune a lui Julian Assange, arestat săptămâna trecută sub acuzaţia de agresiune sexuală.

Magistraţii au stabilit o valoare a cauţiunii de 200.000 de lire sterline (238.000 de euro). La scurt timp de la anunţarea verdictului magistraţilor britanici, autorităţile din Suedia au declarat că vor face apel împotriva eliberării condiţionate, obligându-l astfel pe Julian Assange să rămână în închisoare.

Apelul de joi împotriva eliberării condiţionate a fost de mare interes pentru presa din întreaga lume. Asfel că judecătorii au fost de acord, pentru prima dată în mod explicit, ca jurnaliştii să transmită date de la şedinţă, pe Twitter.

După ce părăseşte închisoarea, Julian Assange ar putea locui într-o casă cu zece dormitoare din provincia engleză Sussex. Proprietatea aparţine lui Von Smith, un bogătaş britanic, mare susţinător al liderului Wikileaks.

Aceasta este vila care a fost pusă la dispoziţia lui Julian Assange



Julian Assange, arestat săptămâna trecută la Londra

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, el fiind acuzat de două suedeze de viol şi agresiune sexuală. Assange a negat acuzaţiile şi a declarat că relaţiile pe care le-a avut cu cele două femei au fost consensuale.

Incidentul a avut loc în luna august, când Assange a participat la un seminar patronat de Partidul Social Democrat suedez. El a locuit pe perioada evenimentului în apartamentul uneia dintre organizatoare, care ulterior l-a acuzat de “sex pe nepregatite”.

Potrivit unui raport al poliţiei publicat de tabloidul britanic Daily Mail, suedeza şi Assange au făcut sex şi au folosit un prezervativ, dar acesta s-a rupt. De la acest incident ar proveni acuzaţia de “sex pe nepregătite”.

Julian Assange s-a născut la 3 iulie 1971, în Australia. A devenit cunoscut în întreaga lume pentru site-ul Wikileaks, al cărui fondator este. El şi-a făcut însă intrarea în lumea virtuală la 16 ani, în 1987, ca hacker. După ce a accesat ilegal mai multe site-uri, Assange a fost prins de poliţiştii australieni în 1991 şi amendat. După acest moment, Assange trece în tabăra "băieţilor buni" din lumea IT. Din 1994, a lucrat ca programator. În paralel şi-a terminat studiile. În 2006, Assange a pus bazele proiectului Wikileaks.


×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close