Antena 3 CNN Externe Jumătate din ambasadorii bulgari, inclusiv cel din România, au fost spioni în timpul regimului comunist

Jumătate din ambasadorii bulgari, inclusiv cel din România, au fost spioni în timpul regimului comunist

Jumătate din ambasadorii bulgari, inclusiv cel din România, au fost spioni în timpul regimului comunist
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Dec 2010   •   17:03

Jumătate dintre ambasadarii şi consulii bulgari au fost spioni, înainte de 1990, în timpul regimului comunist, a anunţat instituţia care se ocupă cu studierea arhivelor fostei securităţi din Bulgaria, citată de Novinite.com. Printre oficialii acuzaţi de spionaj se numără actualii ambasadori din România, Turcia şi Grecia. Primul-ministru Boiko Borisov a solicitat demiterea a nu mai puţin de 45 de diplomaţi.

Lista diplomaţilor care au furnizat informaţii secrete în timpul regimului comunist conţine 192 de persoane, printre care ambasadorul la Moscova, Geneva, Beijing şi Vatican. "45% dintre ambasadori şi consuli făceau parte din structurile fostei poliţii secrete", a declarat Evtim Kostadinov, preşedintele instituţiei însarcinată cu studierea arhivelor.

Potrivit unor informaţii recente, premierul Boiko Borisov a solicizat demiterea a 45 de diplomaţi acuzaţi de spionaj. "Aceste persoane au lucrat pe vremuri împotriva ţărilor europene occidentale, ca duşmani ideologici, iar acum ne reprezintă guvernul acolo", a declarat Borisov, în faţa jurnaliştilor.

Reprezentanţii ministerului bulgar de externe nu au comentat până în prezent informaţia.




 

 

×
Subiecte în articol: ambasador Bulgaria Boiko Borisov
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close