Antena 3 CNN Externe Jumătate dintre suedezi vor interzicerea cerşitului. Premierul spune că "o lege împotriva sărăciei este o pierdere de timp”

Jumătate dintre suedezi vor interzicerea cerşitului. Premierul spune că "o lege împotriva sărăciei este o pierdere de timp”

Jumătate dintre suedezi vor interzicerea cerşitului. Premierul spune că "o lege împotriva sărăciei este o pierdere de timp”
Sursa foto: Foto: www.lincolnshireecho.co.uk
03 Apr 2015   •   16:08

Jumătate dintre suedezi doresc interzicerea prin lege a cerşitului, arată un sodaj de opinie prezentat recent de publicaţia Aftonbladet. În ultimele şase luni, opinia suedezilor referitoare la acest subiect s-a schimbat semnificativ, în sensul creşterii procentajului celor care susţin interzicerea prin lege a cerşitului.

Sondajul de opinie a fost realizat în ultima săptămână a lunii martie, pe baza răspunsurilor date de 1.198 de suedezi la întrebarea: “consideraţi că interzicerea cerşitului prin lege este o idee bună?”. 49% dintre participanţii la sondaj au răspuns afirmativ. În luna septembrie a anului trecut, numai 36% dintre suedezi erau de aceeaşi părere.

Un sondaj similar realizat de compania Novus Group la solicitarea agenţiei de ştiri suedeze TT, realizat la începutul lunii martie, arăta că 56% dintre suedezi susţin interzicerea prin lege a cerşitului.

Premierul suedez Stefan Löfven a declarat că Guvernul pe care îl conduce nu intenţionează să ia astfel de măsuri. „O lege împotriva sărăciei este o pierdere de timp”, a spus prim-ministrul suedez, citat de The Local. 

Mii ce cerşetori au ajuns în Suedia în ultimii doi ani, 90% dintre aceştia provenind din România şi fiind membri ai comunităţii rome. În februarie, zeci de cerşetori romi au fost evacuaţi dintr-o piaţă din capitala Suediei.

×
Subiecte în articol: cersit
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close