Antena 3 CNN Externe Juncker îi dă replica lui Trump, pe care îl acuză că se bucură pentru Brexit: ”Voi încuraja Ohio sau Texas să părăsească SUA!”

Juncker îi dă replica lui Trump, pe care îl acuză că se bucură pentru Brexit: ”Voi încuraja Ohio sau Texas să părăsească SUA!”

Juncker îi dă replica lui Trump, pe care îl acuză că se bucură pentru Brexit: ”Voi încuraja Ohio sau Texas să părăsească SUA!”
30 Mar 2017   •   16:44

BREXIT. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a promis joi că va încuraja ieşirea din SUA a statului Ohio sau Texas dacă preşedintele Donald Trump continuă să-şi manifeste în mod ostentativ satisfacţia faţă de Brexit, scrie Agerpres

Prezent în capitala malteză La Valletta, unde are loc congresul Partidului Popular European (PPE), Juncker a ironizat ţările care au salutat declanşarea de către Marea Britanie a procedurii de ieşire din UE, începând cu Statele Unite. 

"Preşedintele proaspăt ales al Statelor Unite se bucură să vadă Marea Britanie ieşind" din UE, a remarcat şeful executivului european în Malta, care asigură preşedinţia prin rotaţie a UE. 

"Dacă va continua aşa, voi încuraja Ohio sau Texas să părăsească SUA", a adăugat Jean-Claude Juncker, exprimându-se în germană. 

El a adăugat - în franceză - că Brexit-ul "nu înseamnă sfârşitul, ci trebuie să-l transformăm în începutul a ceva nou, mai puternic şi mai bun". 

Jean-Claude Juncker a cerut Statelor Unite să nu încurajeze ieşirea statelor membre ale UE din blocul comunitar, cu prilejul unei întâlniri în februarie, la Bruxelles, cu vicepreşedintele american Mike Pence.

×
Subiecte în articol: Jean-Claude Juncker Donald Trump Brexit
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close