Antena 3 CNN Externe "Jurăm pe Allah cel atotputernic că nu vom înceta să luptăm cu voi". Alertă maximă în Londra, după atacul terorist în timpul căruia a fost ucis un militar

"Jurăm pe Allah cel atotputernic că nu vom înceta să luptăm cu voi". Alertă maximă în Londra, după atacul terorist în timpul căruia a fost ucis un militar

"Jurăm pe Allah cel atotputernic că nu vom înceta să luptăm cu voi". Alertă maximă în Londra, după atacul terorist în timpul căruia a fost ucis un militar
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
23 Mai 2013   •   09:39

Autorităţile de la Londra sunt în alertă maximă după ce un soldat a fost ucis, în plină zi, pe stradă, într-un atac deosebit de brutal. Bărbatul a fost decapitat de doi agresori, care au declarat că acţionează "în numele lui Allah". Ei au fost imediat capturaţi de poliţie după un schimb de focuri.

Vestea crimei i-a scos în stradă pe militanţii ultranaţionalişti englezi care s-au confruntat, şi ei, cu poliţiştii.

Mărturia cutremurătoare a unei britanice care a asistat la atacul brutal comis în Londra

"Un act barbar, de natură teroristă". Aşa a definit premierul David Cameron crima săvârşită în apropierea unei cazărmi din Londra, sub privirile trecătorilor îngroziţi. Un soldat a fost ucis de doi indivizi înarmaţi cu cuţite de măcelărie şi cu un topor. Criminalii au încercat să decapiteze corpul neînsufleţit iar unul din ei, cu mâinile însângerate, i-a încurajat pe martori să-i înregistreze declaraţiile agresive.

"Jurăm pe Allah cel atotputernic că nu vom înceta să luptăm cu voi până când ne veţi lăsa în pace.Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte! Cerem iertare că a trebuit ca femeile să vadă aşa ceva astăzi dar, în ţările noastre, femeile văd şi ele, mereu, acelaşi lucru. Nu veţi fi niciodată în siguranţă. Daţi jos guvernul vostru! Oricum nu le pasă de voi" a spus atacatorul.



Cei doi i-au ameninţat şi pe poliţiştii sosiţi la locul atacului. care au fost nevoiţi să deschidă focul. Răniţi, ucigaşii au fost internaţi în spital, unul fiind în stare gravă.

Aflat încă în tren, după summitul european de la Bruxelles, premierul David Cameron a convocat imediat comitetul special anti-terorist. El şi-a scurtat o escală la Paris pentru a reveni cât mai repede în ţară.

Franţa şi Statele Unite şi-au exprimat solidaritatea cu britanicii. Militanţii ultra-naţionalişti din Liga de Apărare Engleză au reacţionat în felul lor: au defilat pe la locul crimei şi i-au bombardat cu sticle pe poliţişti.

Analiştii politici cred că atacul confirmă apariţia unui nou gen de acte teroriste, comise de oameni izolaţi, influenţaţi de propaganda reţelei al-Qaida şi a islamiştilor radicali.



×
Subiecte în articol: atac terorist atac terorist londra
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close