Antena 3 CNN Externe Jurnalist BBC şi cameramanul său, bătuţi violent în timpul manifestaţiilor din Yemen

Jurnalist BBC şi cameramanul său, bătuţi violent în timpul manifestaţiilor din Yemen

Jurnalist BBC şi cameramanul său, bătuţi violent în timpul manifestaţiilor din Yemen
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Feb 2011   •   11:14

Un jurnalist de la BBC şi cameramanul său au fost atacaţi luni, în Yemen, de partizani ai Guvernului, în timp ce relatau de la manifestaţiile împotriva preşedintelui Ali Abdallah Saleh, informează Mediafax. Potrivit postului britanic, atacul nu a fost accidentul, ci unul pus la cale de autorităţi.

Corespondentul în Yemen al postului BBC în limba arabă, Abdallah Ghorab,  a fost lovit şi are tăieturi pe faţă şi vânătăi pe spate, potrivit BBC. Cameramanului său, care a fost de asemenea bătut, i-au fost "confiscate" telefonul mobil şi ceasul, potrivit aceleiaşi surse.

Abdallah Ghorab, cu faţa plină de sânge, a povestit pentru AFP că a fost bătut "de oameni ai partidului de la putere". După ce i-au atacat pe cei doi jurnalişti, agresorii lor l-au dus pe corespondentul BBC spre un vehicul care îi aparţinea unui oficial yemenit, Hafez Meiyad, "cunoscut că este apropiat al preşedintelui yemenit", care i-a reproşat că pătează reputaţia Yemenului, a adăugat BBC.

Intervenţia poliţiei a permis încheierea incidentului, iar agresorii au plecat la bordul maşinii lui Hafez Meiyad, conform aceleiaşi surse.

BBC a "condamnat acest atac asupra jurnaliştilor care încercau să acopere cât mai bine situaţia din Yemen în circumstanţe foarte dificile" şi a cerut "Guvernului yemenit să asigure securitatea tuturor jurnaliştilor din zonă".

×
Subiecte în articol: Yemen batuti
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close