Antena 3 CNN Externe Jurnalistul britanic și expertul indigen, dispăruți în jungla amazoniană, împușcați cu muniție de vânătoare

Jurnalistul britanic și expertul indigen, dispăruți în jungla amazoniană, împușcați cu muniție de vânătoare

Jurnalistul britanic Dom Phillips și expertul indigen Bruno Pereira au fost împușcați cu muniție de vânătoare, a anunțat poliția braziliană.

Jurnalistul britanic și expertul indigen, dispăruți în jungla amazoniană, împușcați cu muniție de vânătoare
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    19 Iun 2022   •   13:38

La o zi după ce poliția a identificat rămășițele lui Dom Phillips, s-a confirmat că al doilea set de rămășițe este cel al lui Bruno Pereira. Un al treilea suspect în cazul crimelor a fost reținut, a adăugat poliția.

Cei doi au dispărut în timp ce se aflau într-o călătorie de documentare în Valea Javari, în statul brazilian Amazonas, la 5 iunie. Zece zile mai târziu, rămășițele umane au fost găsite după ce un suspect a a condus poliția la locul unde a îngropat cadavrele.

Suspectul, un pescar din zonă, a fost prima persoană arestată. Fratele său a fost, de asemenea, arestat la începutul acestei săptămâni însă a negat orice implicare în crime. Un al treilea suspect a fost arestat sâmbătă. Acesta s-a predat la o secție de poliție din orașul Atalaia do Norte.

Dom Phillips, în vârstă de 57 de ani, locuia în Brazilia de mai bine de zece ani. El se afla în zonă pentru a face cercetări pentru o carte. Bruno Pereira, în vârstă de 41 de ani era expert în triburile izolate din Amazon. Pereira primise amenințări cu moartea înainte de a pleca în călătorie, au declarat grupurile pentru drepturile indigenilor, potrivit Mediafax.

Zona în care călătoreau a devenit cunoscută pentru activitățile ilegale de pescuit, minerit, exploatare forestieră și trafic de droguri. De asemenea, regiunea este cunoscută pentru conflictele violente dintre grupurile criminale, agenții guvernamentali și populația indigenă. Phillips și Pereira adunau informații despre aceste conflicte.

×
Subiecte în articol: Amazon Jungla jurnalist Marea Britanie
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close