Antena 3 CNN Externe Jurnalist moldovean, arestat două luni în Transnistria pentru trădare şi spionaj în favoarea Republicii Moldova

Jurnalist moldovean, arestat două luni în Transnistria pentru trădare şi spionaj în favoarea Republicii Moldova

Jurnalist moldovean, arestat două luni în Transnistria pentru trădare şi spionaj în favoarea Republicii Moldova
Sursa foto: transnistria
10 Apr 2010   •   15:12

Mandatul de arest emis pe numele jurnalistului moldovean Ernest Vardanean a fost prelungit de autorităţile transnistrene pentru încă două luni, a declarat juristul Ion Manole, preşedintele Asociaţiei Promo-Lex din Chişinău, potrivit Info-Prim Neo.

Jurnalistul a fost reţinut miercuri, 7 aprilie, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, iar două zile mai târziu o instanţă de judecată de la Tiraspol a decis prelungirea mandatului de arest. Ernest Vardanean este acuzat de serviciile secrete ale regimului transnistrean de "trădare şi spionaj în favoarea Republicii Moldova" şi riscă 12 până la 20 de ani de închisoare. Ion Manole a spus că atât el, cât şi familia jurnalistului nu ştiu nimic despre condiţiile de detenţie.

Vicepremierul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Victor Osipov, a declarat sâmbătă în cadrul emisiunii "Viaţa publică" de la Radio Moldova că acuzaţiile aduse de liderii de la Tiraspol jurnalistului sunt aberante.

"Nu poate exista o trădare a unui stat care nu există. Este o acuzaţie foarte gravă, de sorginte sovietică", a declarat Victor Osipov.

Potrivit vicepremierului, pe lângă organizaţiile internaţionale, a fost sesizat şi reprezentantul politic al Tiraspolului în procesul de negocieri, Vladimir Iastrebceak, dar acesta nu a făcut niciun comentariu cu privire la acest subiect. Victor Osipov a explicat că, imediat după ce Ernest Vardanean a fost reţinut, chiar din faţa blocului în care locuieşte, a urmat şi o percheziţie la domiciliul jurnalistului.


Antena3.ro




×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close