Antena 3 CNN Externe Jurnalist norvegian deținut în Yemen sub acuzația de spionaj

Jurnalist norvegian deținut în Yemen sub acuzația de spionaj

Jurnalist norvegian deținut în Yemen sub acuzația de spionaj
Sursa foto: foto: AGERPRES
09 Apr 2015   •   14:43

Un jurnalist independent norvegian este deținut de la sfârșitul lui martie în Yemen, fiind vizat de acuzații de spionaj, informează joi un cotidian norvegian, potrivit AGERPRES.

Cetățeanul norvegian a fost arestat în noaptea din 28 spre 29 martie, la Sanaa, din cauza faptului că nu a putut prezenta viza de jurnalist în timp ce filma bombardamentele efectuate de coaliția arabo-sunită asupra capitalei yemenite, căzută în mâinile rebelilor șiiți houthi, potrivit publicației Verdens Gang (VG), care citează apropiați ai jurnalistului.

Cotidianul VG îl identifică pe acesta ca fiind Raymond Lidal, de 28 de ani.

Ministerul norvegian al Afacerilor Externe a confirmat, miercuri, că un cetățean al țării a fost arestat la Sanaa la sfârșitul lui martie, fără a divulga identitatea acestuia și fără a face comentarii pe marginea motivelor arestării lui.

Guvernul norvegian a subliniat, adresându-se autorităților yemenite, că acestea sunt ''responsabile pentru securitatea și sănătatea sa'', a precizat, un purtător de cuvânt al Ministerului, Veslemoy Lothe Salvesen.

Unul dintre angajatorii jurnalistului, Radioteleviziunea publică NRK, a precizat că cel vizat efectua, din 2013, reportaje despre Yemen pentru diferite media, în paralel cu studii efectuate în această țară. Postul NRK este în contact permanent cu familia și apropiații tânărului.

Înaintarea șiiților houthi, care au intrat în Sanaa în septembrie, a dus la refugierea guvernului yemenit și la declanșarea, în 26 martie, a loviturilor aeriene ale unei coaliții conduse de Arabia Saudită și formată din nouă țări arabe.



×
Subiecte în articol: Yemen
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close