Antena 3 CNN Externe Jurnalist rus REŢINUT după publicarea unui interviu pe tema "federalizării" Siberiei

Jurnalist rus REŢINUT după publicarea unui interviu pe tema "federalizării" Siberiei

Jurnalist rus REŢINUT după publicarea unui interviu pe tema "federalizării" Siberiei
Sursa foto: Foto: cepa.org
11 Sep 2014   •   14:39

Jurnalistul Dmitri Şipilov a fost reţinut, joi, de poliţia rusă, la câteva ore după ce a publicat un interviu realizat cu un activist care susţine o autonomie extinsă pentru provinciile din Siberia, relatează RFE/RL.

Anton Ivanov, unul dintre colegii jurnalistului, a anunţat, într-un mesaj postat pe Facebook, că Şipilov a fost reţinut joi într-o gară din apropiere de Moscova.
   
Jurnalistul a fost reţinut după ce a publicat în cotidianul Novosti Kuzbassa un interviu cu Artiom Loskutov, unul dintre organizatorii marşului pentru "federalizarea" Siberiei, anunţat pentru luna august, care a fost însă interzis de autorităţi şi nu a mai avut loc.
   
Unii dintre organizatorii marşului au fost amendaţi şi doar o persoană, Daria Poliudova, a fost arestată în cursul acestei luni şi acuzată de răspândirea extremismului şi separatismului pe Internet.
   
Oficialii din Rusia au cerut în mai multe rânduri "federalizarea" Ucrainei, susţinând că este necesară o autonomie extinsă pentru regiunile locuite de etnici ruşi, însă eforturile în vederea descentralizării puterii în Rusia reprezintă o problemă sensibilă pentru Kremlin.
 

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close