Antena 3 CNN Externe Jurnalista iraniano-americană, condamnată pentru spionaj în favoarea SUA, a fost eliberată

Jurnalista iraniano-americană, condamnată pentru spionaj în favoarea SUA, a fost eliberată

Jurnalista iraniano-americană, condamnată pentru spionaj în favoarea SUA, a fost eliberată
Sursa foto: Roxana Saberi
11 Mai 2009   •   18:44

O Curte de Apel din Iran i-a redus pedeapsa jurnalistei iraniano-americane Roxana Saberi la doi ani cu suspendare. Roxana Saberi fusese anterior condamnată la opt ani de închisoare pentru spionaj în favoarea americanilor. Ea a fost deja eliberată luni şi este liberă să părăsească ţara, dar nu va putea profesa ca jurnalist în Iran în următorii cinci ani.

Roxana Saberi, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată în luna ianuarie, iar procesul s-a desfăşurat cu uşile închise. Ea a lucrat pentru o scurtă perioadă la BBC, în urmă cu trei ani. De asemenea a mai lucrat pentru reţeaua publică de radio americană NPR şi pentru Fox News. Saberi a fost iniţial acuzată doar de achiziţionare de băuturi alcoolice şi de exercitarea meseriei de jurnalist fără a deţine o legitimaţie de presă valabilă.

Roxana Saberi are dublă cetăţenie, americană şi iraniană. Ea a trăit ultimii şase ani în Iran, timp în care a lucrat ca jurnalist, şi-a continuat studiile şi a lucrat la o carte pe care intenţionează să o publice.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: eliberare spionaj
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close