Antena 3 CNN Externe Jurnalişti bătuţi la Moscova. Unul dintre ei se află în comă

Jurnalişti bătuţi la Moscova. Unul dintre ei se află în comă

Jurnalişti bătuţi la Moscova. Unul dintre ei se află în comă
Sursa foto: Foto: wikimedia.org
08 Noi 2010   •   13:27

Doi jurnalişti ruşi au fost bătuţi, în ultimele trei zile, în Moscova. Ultimul caz a avut loc în noaptea de duminică spre luni la periferia capitalei ruse, a anunţat unul dintre colegii victimei la postul de radio Ecoul Moscovei.

"Anatoli Adamciuk, jurnalist în cadrul cotidianului Jukovskie Vesti, a fost agresat de două persoane necunoscute. El prezintă un traumatism cranian şi o comoţie cerebrală", a declarat colegul său, Serghei Gramatin, citat de AFP.

Jurnalistul publicase o serie de articole în care critica proiectul autorităţilor locale de a tăia o parte a pădurii din Jukovski, pentru construirea unei autostrăzi către aerodromul care găzduieşte anual Salonul Aeronautic Maks.

Cu numai două zile în urmă, un alt jurnalist rus, Oleg Kaşin, care lucra pentru cotidianul independent Kommersant, a ajuns în comă, după ce a fost bătut de două persoane.

În ultimii ani, mai mulţi jurnalişti ruşi au fost răniţi sau asasinaţi. Foarte puţine dintre anchetele poliţiştilor au fost finalizate. Cel mai cunoscut caz este al jurnalistei de opoziţie Anna Politkovskaia care a fost asasinată la Moscova în 2006.

 

×
Subiecte în articol: Rusia jurnalist agresiune Moscova
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close