Antena 3 CNN Externe Jurnaliştii de la New York Times dispăruţi în Libia sunt în detenţie şi vor fi eliberaţi

Jurnaliştii de la New York Times dispăruţi în Libia sunt în detenţie şi vor fi eliberaţi

Jurnaliştii de la New York Times dispăruţi în Libia sunt în detenţie şi vor fi eliberaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
18 Mar 2011   •   16:26
Update 17.03. Toţi cei patru jurnalişti de la New York Times daţi dispăruţi de marţi în Libia sunt în detenţia forţelor loiale lui Muammar Gaddafi şi vor fi eliberaţi vineri, anunţă AFP.


Unul dintre cei patru ziarişti de la publicaţia New York Times daţi dispăruţi în Libia este în detenţie şi urmează să fie eliberat. Este vorba despre o femeie, a anunţat unul dintre fiii colonelului Muammar Gaddafi, potrivit AFP.

Potrivit acestuia, cei patru jurnalişti au intrat ilegal în ţară şi, în momentul în care armata a eliberat oraşul Adjabiya de terorişti, ziarista era acolo.

"Corespondentul a fost arestat. Dar şi-au dat seama imediat că este cetăţean american, nu european. Va fi eliberat", a precizat Seif Al-Islam. Gaddafi.

Fiul lui Gaddafi nu a dezvăluit numele jurnalistului, motiv pentru care nu se ştie exact dacă este vorba de fotoreporterul Lynsey Addario, unul dintre cei patru ziarişti dispăruţi la Ajdabiya.

Patru jurnalişti de la New York Times aflaţi în Libia pentru a relata despre conflictul dintre forţele loiale lui Muammar Kadhafi şi cele ale opoziţiei au fost daţi dispăruţi. Este vorba despre Anthony Shadid - şeful Biroului din Beirut, care deţine două Premii Pulitzer pentru reportaje în străinătate, Stephen Farrell - reporter şi cameraman, care a fost răpit de talibani, în 2009, dar a fost salvat de comandouri britanice, şi doi fotografi, Tyler Hicks şi Lynsey Addario - care acoperă zona Orientului Mijlociu şi Africii.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close