x close

Jurnaliştii ruşi: Moscova, sursă de ameninţare pentru România

25 Iun 2010   •   11:13
Jurnaliştii ruşi: Moscova, sursă de ameninţare pentru România

Proiectul Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării, trimis de Traian Băsescu pentru examinare în Parlament, a ajuns în presa rusă. Motivul: în document, Rusia este indicată drept sursă de ameninţare externă.

Potrivit cotidianului rusesc Nezavisimaia Gazeta, citat de Agerpres, în document se menţionează că prin desfăşurarea de militari pe teritoriul Republicii Moldova, fără acordul Chişinăului, Moscova ameninţă şi securitatea României.

Mai mult, publicaţia rusă aminteşte că Bucureştiul intenţionează să participe activ "la promovarea deciziei în direcţia demilitarizării regiunii".

Presa din Republica Moldova a preluat imediat informaţia potrivit căreia România intenţionează să participe activ la ?demilitarizarea regiunii?. Nici Transnistria nu a rămas indiferentă faţă de aceste ştiri. Autorităţile au reacţionat categoric la strategia de apărare, sugerând autorităţilor române să nu se implice, petru că vor face doar rău.

Joi, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a solicitat retragerea imediată a "trupelor de ocupaţie "din Transnistria, menţionează publicaţia moscovită.

Foto: Intact Images

Antena3.ro

 

Citeşte mai multe despre:

Traian Basescu Moscova
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati