Antena 3 CNN Externe Jurnalistul David Frost a murit, în urma unui atac de cord

Jurnalistul David Frost a murit, în urma unui atac de cord

Jurnalistul David Frost a murit, în urma unui atac de cord
01 Sep 2013   •   14:00
Sir David Frost, jurnalist şi om de televiziune, a murit duminică, în urma unui atac de cord. Frost avea 74 de ani, conform BBC.
 
Sir David Paradine Frost, Cavaler al Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic (OBE,) a fost scriitor, jurnalist si prezentator TV, cunoscut in special ca un pionier al satirei politice in televiziune si pentru interviurile sale cu figuri politice importante, cel mai notabil fiind cel cu Presedintele Richard Nixon. 
 
Din 2007 a retrogradat ajungand a fi gazda programului saptaminal TV "Frost Over The World" pe postul Al Jazeera English. 
 
A fost portretizat de actorul Michael Sheen, in piesa regizata de  Peter Morgan (Nixon fiind Frank Langella)  ‘Richard Nixon’ in  2006  si ecranizata in Frost/Nixon din 2008, film care a “ras” toate premiile criticii. 
 
Frost a fost singurul care a luat interviuri tuturor celor sapte prim-ministri britanici in post intre 1964 si 2009 (Harold Wilson, Edward Heath, James Callaghan, Margaret Thatcher, John Major, Tony Blair si Gordon Brown) si cei sapte presedinti ai SUA in post intre 1969 si 2008 (Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton si George W. Bush). 
 
A fost ultimul care i-a luat un interviu fostului Shah al Iranului  Mohammad Reza Pahlavi. De asemenea a luat interviuri lui Muhammad Ali (in New York si Zair), trupei the Beatles. Mick Jagger, Orson Welles, Tenessee Williams si Noel Coward.
 

×
Subiecte în articol: jurnalist infarct atac de cord
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close