Antena 3 CNN Externe Jurnalistul rus Arkady Babchenko a fost asasinat la Kiev

Jurnalistul rus Arkady Babchenko a fost asasinat la Kiev

Jurnalistul rus Arkady Babchenko a fost asasinat la Kiev
29 Mai 2018   •   22:18

Jurnalistul rus Arkady Babchenko a fost împușcat și ucis la Kiev, marți, 29 mai. Potrivit jurnalistului Ayder Muzhdabaev, el a fost împușcat în spate în timp ce era acasă. O sursa a spus site-ului Obozrevatel.com că Babchenko a murit inainte ca paramedicii sa-l ajunga la spital.

Forțele de ordine ucrainene au confirmat ulterior moartea lui Babchenko. Potrivit poliției, soția lui Babchenko spune că se afla în baie când au auzit ceea ce semăna cu niște aplauze puternice. Când a ieșit, Babchenko era acoperit de sânge. El a murit în ambulanță pe drum spre spital.

Babchenko a luptat în ambele războaie ruse post-sovietice din Cecenia. După ce a părăsit forțele armate în 2000, a început să lucreze ca corespondent de război pentru Moskovsky Komsomolets și Zabytyi Polk. Ulterior, a lucrat cu numeroase publicații, inclusiv cu ziarul Novaya Gazeta. Babchenko a fondat, de asemenea, proiectul "Jurnaliști fără intermediari" și a scris mai multe cărți despre experiența sa în armată, câștigând mai multe premii literare.

Babchenko a fost un critic vocal al intervenției Rusiei în estul Ucrainei, acuzând Moscova că a condus un război de agresiune. În 2017, el a părăsit Rusia și s-a mutat la Kiev, după ce a primit amenințări împotriva vieții sale.

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close