Antena 3 Externe Justiţia americană a restabilit mariajul homosexual în California

Justiţia americană a restabilit mariajul homosexual în California

de G.S.    |    29 Iun 2013   •   09:45
Justiţia americană a restabilit mariajul homosexual în California
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
O curte de apel federală americană a ridicat vineri cu efect imediat, suspendarea provizorie a celebrării căsătoriilor homosexuale în California, relatează AFP, conform Mediafax.
Această revenire urmează deciziei Curţii supreme a Statelor Unite, miercuri, de a respinge opozanţii uniunilor între persoane de acelaşi sex din acest stat.
În 2012, curtea de apel din San Francisco, a apreciat "anticonstituţională" Propunerea 8, de a interzice căsătoria homosexuală în California, autorizată pentru câteva luni în 2008.
Însă aceasta a însoţit decizia sa cu o suspendare a celebrării căsătoriilor, până la o eventuală decizie a Curţii Supreme a Statelor Unite asupra acestui subiect.
Miercuri, Curtea supremă a apreciat că grupul de susţinători ai Proposition 8 care au prezentat dosarul nu au dreptul legal de a o face şi astfel a trimis dosarul jurisdicţilor californiene.
"Suspendarea (...) este ridicată cu efect imediat", scrie curtea de apel din al 9-lea circuit într-o ordonanţă publicată vineri pe site-ul său de Internet.
Căsătoriile se pot astfel relua fără întârziere iar cele două cupluri la originea plângerii împotriva Proposition 8 au anunţat că se vor căsători - unul la San Francisco, altul la Los Angeles - vineri seară.
Pe lângă capitala americană, Washington DC, alte 13 state americane au legalizat căsătoria homosexuală: California, Delaware, Iowa, Maine, Maryland, Massachusetts, Minnesota, New Hampshire, New York, Rhode Island, Vermont şi Washington.
 

×
Subiecte în articol: justitie curte mariaj california decizie

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close