Antena 3 CNN Externe Justiţia rusă AMÂNĂ procesul principalului OPOZANT al lui Vladimir Putin

Justiţia rusă AMÂNĂ procesul principalului OPOZANT al lui Vladimir Putin

Justiţia rusă AMÂNĂ procesul principalului OPOZANT al lui Vladimir Putin
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
05 Oct 2013   •   09:24
Justiţia rusă a amânat, vineri, pentru 16 octombrie procesul în apel al opozantului Alexei Navalny, condamnat în iulie la 5 ani de închisoare într-un caz deturnări de fonduri pe care el îl consideră fabricat, relatează AFP, conform Mediafax.
"Tribunalul Kirov a anulat audierea care era prevăzută la data de 9 şi a amânat-o pentru 16 octombrie", a declarat opozantul pe Twitter.
Tribunalul din acest oraş situat la 900 de kilometri de Moscova a precizat pe site-ul de Internet că amânarea a fost pronunţată la cererea lui Alexei Navalny, din cauza unei audieri prevăzută tot la 9 octombrie, de această dată la Moscova şi într-un alt caz.
În cazul de la Kirov, Alexei Navalny a fost acuzat şi găsit vinovat în primă instanţă că a organizat deturnarea a 16 milioane de ruble (400.000 de euro) în detrimentul unei companii forestiere în 2009, în timp ce era consultant al guvernatorului liberal al regiunii.
Acest avocat de profesie în vârstă de 37 de ani, devenit opozantul numărul unu al preşedintelui Vladimir Putin, a fost lăsat în libertate până la examinarea apelului.
Aceasta i-a permis să se prezinte la alegerile locale de la Moscova la 8 septembrie, unde a obţinut 27,2 la sută din voturi plasându-se pe locul doi după primarul în exerciţiu susţinut de Kremlin, Serghei Sobianin (51,3 la sută).
Audierea prevăzută la 9 octombrie la Moscova se referă la alte acuzaţii aduse împotriva lui Alexei Navalny şi a fratelui său Oleg. Aceştia riscă 10 ani de închisoare penru acuzaţiile de "escrocherie" pe care le resping.
 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close