Antena 3 CNN Externe Șeful organizației cu cea mai mare influență externă asupra talibanilor a sosit la Kabul. Mai mulți civili, uciși cu focuri de armă în capitala afgană

Șeful organizației cu cea mai mare influență externă asupra talibanilor a sosit la Kabul. Mai mulți civili, uciși cu focuri de armă în capitala afgană

Talibanii afgani au primit, sâmbătă, o vizită-surpriză în contextul în care militanții urmează să anunțe noul guvern de la Kabul.

Șeful organizației cu cea mai mare influență externă asupra talibanilor a sosit la Kabul. Mai mulți civili, uciși cu focuri de armă în capitala afgană
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    04 Sep 2021   •   13:15

Este vorba despre șeful spionajului pakistanez, generalul Faiez Hameed.

În timpul operațiunilor coaliției internaționale în Afganistan, liderii talibani și-au stabilit cartierul general în Pakistan și s-a spus adesea despre ei că sunt în contact direct cu agenția de informații inter-servicii din această țară.

Fostul guvern afgan și oficiali din Washington au acuzat deseori Pakistanul că le acordă talibanilor ajutor militar, acuzații dezmințite de oficialii de la Islamabad.

Agenda discuțiilor generalului Hameed la Kabul nu este publică iar informația privind prezența sa acolo a fost transmisă de Associated Press, care citează oficiali pakistanezi la adăpostul anonimatului.

Tot în Kabul, un oficial de la spitalul de urgență a declarat că doi oameni au fost uciși și alți 12, răniți, după ce talibanii au sărbătorit cu focuri de armă vestea despre victoriile înregistrate de militanți în confruntările cu rezistența din Valea Panjshir.

Oficialul a vorbit sub condiția anonimității.

La rândul său, TOLO TV a relatat despre 17 cadavre și 41 de persoane rănite, care ar fi fost transferate la spitalul de urgență.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a cerut într-un mesaj pe Twitter oprirea imediată a tirurilor în aer

Vestea căderea Văii Panjshir, care le-a provocat talibanilor o bucurie atât de mare, a fost dezmințită Reprezentanții Frontului Național de Rezistență, NRF.

Totuși, cei din NRF au admis că zona este scena unor lupte intense iar fostul vicepreședinte afgan, Amrullah Saleh, care s-a alăturat rezistenței, a spus într-un mesaj video că bastionul anti-militanți este "invadat" de talibani.

Foto: Avion cu ajutoare umanitare trimis de Emiratele Arabe Unite pe aeroportul din Kabul, vineri, 3 septembrie. Talibanii, asistați de tehnicieni din Qatar, fac eforturi pentru a relua operațiunile aeroportuare

×
Subiecte în articol: Faiez Hameed pakistan talibani Kabul
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close