Antena 3 CNN Externe Kadhafi găzduieşte un summit arab pentru "salvarea" Ierusalimului

Kadhafi găzduieşte un summit arab pentru "salvarea" Ierusalimului

Kadhafi găzduieşte un summit arab pentru "salvarea" Ierusalimului
25 Mar 2010   •   20:32

Liderul din Libia, Mouammar Kadhafi, găzduieşte în acest weekend primul summit arab menit a "salva" Ierusalimul deoarece Israel sfidează apelurile internaţionale de a îngheţa complet colonizarea Oraşului Sfânt.
Summitul din Sirte este aşteptat să abordeze şi problema Sudanului, unde preşedintele Omar al-Beshir, deşi are un mandat internaţional de arestare pentru crime de război în Darfur, participă la alegeri pentru a fi reales.

Procesul de pace israeliano-palestinian a dominat deja pregătirea summitului pe fondul apelurilor din partea atât a liderilor arabi pro-occidentali cât şi a radicalilor de a lăsa deoparte disputele şi a se uni contra Israelului.
Kadhafi, cunoscut pentru felul în care a ?însufleţit? summituri arabe anterioare, a adus în oraşul Sirte bannere pentru a proclama această linie: "Nu este timpul pentru dispute," "Trebuie să colaborăm," şi "Interesul naţiunii arabe este mai presus de toate diferenţele", proclamă unele din acestea.
Siria a stabilit deja ţinta pentru unitatea arabă şi a promovat propunerea sa pentru "rezolvarea diferenţelor arabe" .
Preşedintele sirian Bashar al-Assad, a cărui ţară iese din izolarea internaţională, a făcut apel la lumea arabă să strângă rândurile şi "să salveze Ierusalimul din planurile israeliene."
Israel a înfuriat comunitatea arabă şi internaţională cu planurile sale de a extinde coloniile evreieşti din Ierusalimul de Est, majoritar arab.
Secretarul general al Ligii Arabe, formată din 22 de state, Amr Mussa, a propus chiar suspendarea tuturor discuţiilor cu statul evreu, deoarece "negocierile cu Israel ar fi inutile acum" .
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close