Antena 3 CNN Externe Kalashnikov nu mai este căutată ca odinioară. Fabrica producătoare este FALIMENTARĂ

Kalashnikov nu mai este căutată ca odinioară. Fabrica producătoare este FALIMENTARĂ

Kalashnikov nu mai este căutată ca odinioară. Fabrica producătoare este FALIMENTARĂ
30 Oct 2012   •   15:50

Angajaţii unei fabrici de armament uşor, care produce printre altele şi deja legendară Kalashnikov, au trimis o scrisoare deschisă autorităţilor de la Kremlin, în care se plâng de scăderea producţiei şi de salariile diminuate.

Ei pretind că cei care conduc fabrica Izhmash au pierdut mai multe contracte de export şi nu au reuşit să aducă nici măcar o înţelegere  contractuală guvernamentală.
Acest fapt a dus la tăieri salariale, forţând angajaţi pricepuţi să-şi depună demisia în bloc.

"Schimbările ireversibile din unitatea noastră vor duce la dispariţia unor branduri de armament celebre, cum ar fi Kalashnikov, Dragunov şi Nikonov", se arată în scrisoare.

La jumătatea acestei luni, muncitorii de la Izhmash au luat parte la un protest spontan, după ce salariile le-au fost diminuate.
Fabrica Izhmash, care este cunoscută pentru producerea armelor de asalt Kalashnikov, întâmpină serioase dificultăţi financiare. Producţia a scăzut sub 50% în septembrie, ceea ce a dus la tăieri salariale şi disponibilizări de personal.

Izhmash este condusă de o companie de stat rusă, Rostekhnologii, şi produce 70 de tipuri de armament, arme de foc, armament pentru aparatele de zbor militare, elemente de artilerie de precizie, dar şi arme sportive sau de vânătoare.

×
Subiecte în articol: Kremlin
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close