Antena 3 CNN Externe Șeful Google pentru Diversitate, demis pentru că a scris în 2007 că evreii au o "poftă nestăvilită de război și omor"

Șeful Google pentru Diversitate, demis pentru că a scris în 2007 că evreii au o "poftă nestăvilită de război și omor"

Google l-a îndepărtat din funcție pe Kamau Bobb, șeful echipei Diversitate din companie, după ce o postare de pe blog a acestuia, datând din 2007, fost expusă public și a generat reacția dură a comunității evreiești din SUA.

Șeful Google pentru Diversitate, demis pentru că a scris în 2007 că evreii au o "poftă nestăvilită de război și omor"
Sursa foto: twitter
de Adrian Iclozan    |    03 Iun 2021   •   19:39

În postarea din 2007, Bobb (foto), care menționează pe blog că este angajat al Google, a scris că "evreii au o poftă nestăpânită de război și omor" și sunt insensibili la suferință.

Textul se referea la conflictul dintre palestinieni și israelieni și a fost între timp șters.

Un purtător de cuvânt al Google a comentat incidentul pentru BBC.

"Condamnăm fără echivoc textele scrise în trecut de un membru al echipei de diversitate care au jignit grav și au provocat suferință comunității noastre evreiești.

Aceste texte sunt, fără îndoială, dureroase. Autorul a înțeles acest lucru și a prezentat scuze.

El nu mai face parte din echipa de diversitate și se va concentra pe munca STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică, n.r.).

Acest incident vine într-o perioadă în care vedem o creștere alarmantă a atacurilor anti-semite.

Anti-semitismul nu are loc în societatea noastră și suntem alături de comunitatea evreiască în condamnarea lui", a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Postarea controversată, dezvăluită de un site conservator din SUA

Postarea controversată a fost găsită de site-ul conservator The Washington Free Beacon într-o secțiune a blogului lui Kamau Bobb.

Textul, șters între timp și intitulat "Dacă aș fi evreu" descrie, din perspectiva autorului, felul cum evreii ar trebui să privească îndelungatul conflict israeliano-palestinian.

"Dacă aș fi evreu, aș fi îngrijorat de pofta mea nepotolită de război și omor, în apărarea mea. Autoapărarea este, fără îndoială, un instinct, dar m-aș teme de lipsa mea crescută de sensibilitate la suferința altora", a scris Bobb în 2007. 

Semnalată de presa de limbă engleză din statul evreu, postarea a fost invocată de Centrul Simon Wiesenthal și de liderii unor organizații pro-Israel precum Stand With US pentru a cere demiterea autorului.

Kamau Bobb nu a replicat public acuzațiilor de anti-semitism dar, potrivit BBC, a prezentat scuze într-o scrisoare trimisă către angajații evrei ai Google.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close