Antena 3 CNN Externe Trupelor din Kazahstan li s-a spus să ”tragă fără avertisment”. Tokayev: ”Avem de a face cu teroriști. Trebuie să-i distrugem”

Trupelor din Kazahstan li s-a spus să ”tragă fără avertisment”. Tokayev: ”Avem de a face cu teroriști. Trebuie să-i distrugem”

Liderul autoritar al Kazahstanului a declarat că le-a spus forțelor de securitate să ”tragă fără avertisment” pe fondul unei represiuni violente împotriva protestelor antiguvernamentale.

Trupelor din Kazahstan li s-a spus să ”tragă fără avertisment”. Tokayev: ”Avem de a face cu teroriști. Trebuie să-i distrugem”
Sursa foto: Twitter/ Academic Lounge - "Awareness leads to Change"
de Cerasela Stafie    |    07 Ian 2022   •   12:02

Președintele Kassym-Jomart Tokayev a mai spus că ”20.000 de bandiți” au atacat principalul oraș Almati, epicentrul protestelor declanșate de o creștere a prețului combustibilului. El a dat vina pe „terorişti” instruiţi în străinătate.

Ministerul de Interne a transmis că 26 de ”infractori înarmați” și 18 ofițeri de securitate au fost uciși până acum în violențele de pe străzi.

Într-o adresă televizată,Tokayev a declarat că forțele de menținere a păcii trimise din Rusia și din statele vecine au sosit la cererea sa și se află în țară temporar pentru a asigura securitatea.

Trupele din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) condusă de Rusia cuprind aproximativ 2.500 de soldați. Tokaev i-a transmis  ”mulțumiri speciale” președintelui rus Vladimir Putin pentru ajutor.

Președintele Tokaev a respins apelurile de a purta discuții cu protestatarii drept „prostii”, spunând: „ce fel de discuții putem purta cu criminali și asasini?”

”Avem de-a face cu bandiți înarmați și bine pregătiți, autohtoni și străini. Mai exact, cu teroriști. Deci trebuie să-i distrugem, asta se va face în curând", a adăugat acesta, potrivit BBC.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close