Antena 3 CNN Externe Bodyguardul unui post TV a împuşcat mortal un protestatar de dreapta, după o altercaţie

Bodyguardul unui post TV a împuşcat mortal un protestatar de dreapta, după o altercaţie

Drama s-a petrecut sâmbătă, în apropierea Muzeului de Artă din Denver, Colorado, SUA. Împuşcătura mortală a fost precedată de o altercaţie verbală violentă între un protestatar Black Lives Matter/Antifa şi victimă, pe care poliţia a identificat-o drept Lee Keltner (foto galerie), bunic şi veteran militar.

Bodyguardul unui post TV a împuşcat mortal un protestatar de dreapta, după o altercaţie
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    12 Oct 2020   •   00:01

Cel care a tras asupra lui Keltner este Matthew Dolloff (foto galerie nr.2), agent de securitate furnizat de compania Pinkerton pentru echipa postului TV 9News.

9News  a confirmat ulterior că a impus regula ca echipele sale de filmare să fie însoţite de agenţi de securitate la mitingurile de protest.

Altercaţia care a precedat împuşcătura fatală a implicat mai multe persoane, între care şi Keltner.

Relatările jurnaliştilor locali dar şi clipurile postate pe reţelele sociale arată cum un bărbat care poartă un tricou BLM ţipă către victimă: "Hai, dă-mi cu spray-ul ăla nenorocit!".

E vorba de un spray paralizant pe care Keltner avea să-l folosească în curând, dar nu asupra celui care striga (clip-ul umător).

 

Acesta din urmă continuă să strige in timp ce mai mulţi martori se interpun iar Lee Keltner iese pentru câteva secunde din cadru.

Apoi se aude o împuşcătură iar bărbatul, care ţine în mână un pulverizator, cade la pământ.

Presa internaţională acreditează ipoteza că, după ce s-a îndepărtat de protestatarul BLM, bărbatul l-ar fi lovit pe agentul de securitate şi ar fi îndreptat jetul de spray paralizant către acesta.

Bodyguard-ul, Matthew Dolloff, a scos un pistol şi a tras asupra lui Keltner de la distanţă mică.

Zona era împânzită de forţe de ordine dotate cu arme automate, în contextul desfăşurării a două mitinguri paralele, unul al BLM, celălalt, al grupului "Patriot Musters", format din susţinători ai poliţiei.

Dolloff s-a predat imediat. A fost arestat sub acuzaţia de crimă de gradul 1 (care implică premeditare), fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauţiune (următorul clip).

 

Poliţia a refuzat să confirme oficial dacă bărbatul ucis de bodyguard-ul postului TV este membru al Patriot Musters însă mama lui Kelnter a declarat presei că fiul său a fost ucis pentru că "îi susţinea pe poliţişti".

Pe de altă parte, poliţia a spus că bodyguard-ul nu este cunoscut drept membru al BLM sau Antifa.

×
Subiecte în articol: BLM Patriot Musters Keltner Dolloff
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close