Antena 3 CNN Externe Kerry acuză Rusia că susţine excesiv regimul sirian şi subminează negocierile de pace

Kerry acuză Rusia că susţine excesiv regimul sirian şi subminează negocierile de pace

Kerry acuză Rusia că susţine excesiv regimul sirian şi subminează negocierile de pace
17 Feb 2014   •   13:13

Şeful diplomaţiei americane acuză Rusia că împiedică soluţionarea paşnică a conflictului din Siria, prin aprovizionarea regimului de la Damasc cu arme, titrează în ediţia sa de luni, The Wall Street Journal.

"Rusia trebuie să fie parte a soluţiei şi nu ar trebui să contribuie la sprijinirea lui Assad, prin asigurarea atâtor arme. Acest lucru consolidează încrederea preşedintelul de la Damasc, fapt ce creează probleme imense în negocierile de pace", a spus Secretarul de Stat american, John Kerry, într-o conferinţă de presă organizată luni, în Indonezia.

De la izbucnirea conflictului intern din Siria, Rusia s-a dovedit a fi principalul aliat internaţional al guvernului de la Damasc.

Moscova s-a folosit de dreptul de veto din Consiliul de Securitate al ONU pentru a bloca câteva rezoluţii menite să impună sancţini severe guvernului Assad, pe care puterile occidentale îl acuză că a folosit arme chimice împotriva civililor sirieni.

Rusia menţine în continuare furnizarea de arme şi echipamente militare în Siria, respectând clauzele unor contracte anterioare declanşării războiului civil.

Aprecierile lui Kerry vin la două zile după încheierea discuţiilor de pace de la Geneva, care nu au dus însă la nicio înţelegere concretă.


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close