Antena 3 CNN Externe Kievul dă de pământ cu Merkel: „Negociaţi iar gazele cu criminalii de război?” 

Kievul dă de pământ cu Merkel: „Negociaţi iar gazele cu criminalii de război?” 

Cel mai recent interviu al fostului cancelar al Germaniei, Angela Merkel, i-a iritat pe cei de la Kiev, care o acuză că găsesc scuze pentru relaţia bună pe care a avut-o cu Vladimir Putin şi în ceea ce priveşte continuarea importului de gaze din Rusia.

Kievul dă de pământ cu Merkel: „Negociaţi iar gazele cu criminalii de război?” 
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   10:37

„Dacă nu puteţi corecta greşelile trecutului, măcar nu mai găsiţi scuze şi nu mai încurajaţi agresorul. Cu cine să negociaţi? Cu criminali de război recunoscuţi oficial internaţional? După 430 de zile de război brutal, este posibil să dispreţuim atât de mult libertatea, să ignorăm atât de flagrant masacrele ruseşti şi să urâm atât de deschis dreptul ucrainean la autoapărare?”, a scris Mikhailo Podolyak, consilierul preldintelui ucrainean pe Twitter.

Angela Merkel a explicat de ce nu s-a dat o lege care să interzică importul de gaz din Rusia şi a mai susţinut că ar trebui să se stea la masa negocierilor, pentru a se pune capăt războiului din Ucraina.

„Aş fi preferat să importăm gaz din Marea Britanie şi Norvegia, aşa cum făceam înainte, sau din Olanda, dar aceste opţiuni nu mai erau disponibile. Problema pentru noi era să importăm GNL mai scump, cu o treime mai scump, sau gaz rusesc mai ieftin. Ar fi trebuit să facem o lege care să interzică continuarea importurilor de gaze cu Rusia. Asta nu mi s-a părut corect la momentul respectiv. În prezent este altceva. Dar bineînţeles că acum plătim un preţ pentru asta. Acum gazul se scumpeşte, acum energia electrică se scumpeşte, acum avem aceste probleme, avem nevoie de subvenţii pentru electricitatea industrială şi aşa mai departe. Aşadar, toată chestiunea are şi un revers al medaliei.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close