Antena 3 CNN Externe "Au fost gogonele!" | Noi detalii despre gospodina din Kiev care a doborât o dronă cu un borcan de murături

"Au fost gogonele!" | Noi detalii despre gospodina din Kiev care a doborât o dronă cu un borcan de murături

Vestea că o femeie din Kiev a doborât o dronă, de la balcon, cu un borcan de murături a făcut înconjurul lumii. În ciuda dramatismului, oamenii au râs cu gura până la urechi, iar meme-urile au curs gârlă pe internet.

"Au fost gogonele!" | Noi detalii despre gospodina din Kiev care a doborât o dronă cu un borcan de murături
de Dana Musceleanu    |    08 Mar 2022   •   13:43

Vestea vajnicei gospodine din capitala Ucrainei s-a răspândit după ce Liubov Tsybulska, director adjunct al Grupului de Război Hibrid înfiinţat de Guvernul de la Kiev, a făcut o postare pe reţelele sociale.

"În Kiev, o femeie a doborât o dronă rusească de la balcon cu un borcan de castraveţi. Cum se aşteaptă să ocupe această ţară?", a scris Tsybulska pe Twitter.

Majoritatea celor ce au răspândit vestea nu au crezut-o, ci doar şi-au dorit să o creadă. Părea o excelentă fabulă de război, bună de ridicat moralul în vremuri teribile. 

Surpriză însă: jurnaliştii publicaţiei Life din Ucraina au găsit-o pe femeia care a atacat drona cu ce avea la îndemână pe balcon. Numele ei este Olena şi a acceptat să acorde un interviu, sub protecţia anonimatului, în care povesteşte cum s-a întâmplat totul. 

Femeia se afla pe balcon la o ţigară, era semiîntuneric, cu puţin înainte de răsăritul soarelui. I s-a părut că vede o pasăre care pluteşte, apoi a auzit un zbârnâit. Până la acel moment nu mai văzuse o dronă de aproape. Oricum, odată cu zgomotul a realizat că în mod clar nu are de-a face cu o pasăre. 

S-a gândit imediat că în apartament ar putea găsi ceva mult mai potrivit să arunce în dispozitivul inamic, povesteşte femeia. Doar că a realizat că până intră în casă şi revine, pierde timp şi drona ar putea dispărea. În schimb, un borcan de murături se afla chiar sub scaunul ei de pe balcon!  Aşa că Olena l-a ridicat şi l-a zvârlit cu toată puterea. 

"Mă gândeam că vor începe să tragă în mine din dronă"

De unde a avut aşa curaj?

"Probabil de frică, pentru că eram speriată. Mă gândeam că vor începe să tragă în mine din dronă.", povesteşte Olena. 

"Păcat de gogonele! Nu ştiu de unde a apărut fabulaţia cu castraveţii", a mai completat femeia făcând haz de necaz. 

Ea şi soţul său au coborât apoi şi au strâns resturile dronei, ascunzându-le în nişte tomberoane de gunoi. Se temeau ca nu cumva aparatul să aibă dispozitiv de localizare şi urmărire. 

Imagini cu drona făcută bucăţi au circulat de asemenea pe Internet, în confirmarea legendei. Olena spune însă că sunt false: "Nu a fost timp de făcut poze".

Şi totuşi, cum de s-a dus vestea? Din vorbă în vorbă...

A doua zi, femeia a vorbit cu fostul soţ, care stă în vecinătate. Acesta văzuse şi el o dronă.

"L-am întrebat ce-a făcut. Nimic, am tras draperiile, ce puteam face? - a spus el. Bravo! - i-am zis", povesteşte Olena.

Ea a mai explicat că dronele erau lansate nu de militari, ci de hoţii care căută apartamentele din care au plecat proprietarii. 

"Vom reconstrui, vom ridica totul, vom începe să trăim din nou"

Femeia care locuieşte în cartierul Dnipr din Kiev are în spate o carieră de 21 de ani în serviciul public. Este născută la Liov, dar a venit în capitala Ucrainei de la o vârstă fragedă. A lucrat ca jurnalist, iar de 12 ani este antreprenor. Are doi copii, un băiat care se află în China şi o fată care s-a alăturat trupelor de voluntari.

Olena se ocupă acum de un mic magazin de cartier, cu produse de igienă, la care încă vine zilnic, în ciuda bombardamentelor. Jumătate din marfa s-a terminat şi nu mai are de unde face aprovizionare.

După război speră să o poată lua de la capăt: "Vom reconstrui, vom ridica totul, vom începe să trăim din nou".

Sursa: life.liga,net

O femeie din Kiev ar fi doborât o dronă a Rusiei cu un borcan de castraveţi muraţi

 

×
Subiecte în articol: Kiev drona Război Ucraina
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close