Antena 3 CNN Externe Kievul, mesaj după incidentul cu plicuri suspecte de la Ambasada din București

Kievul, mesaj după incidentul cu plicuri suspecte de la Ambasada din București

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, acuză "o campanie de teroare și intimidare" la adresa reprezentanțelor diplomatice ale țării sale.

Kievul, mesaj după incidentul cu plicuri suspecte de la Ambasada din București
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2022   •   17:15

Mesajul vine după ce, marți, ofițeri ai SRI și echipaje de poliție au intervenit la sediul ambasadei ucrainene de la București, unde au fost semnalate două plicuri suspecte.

"A fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene. Un colet explozibil la Madrid, scrisori pătate de sânge cu ochi de animale în alte capitale.

Nu pot decât să repet pentru toți dușmanii diplomației ucrainene și ai Ucrainei: nu veți reuși să ne intimidați sau să ne opriți, suntem o echipă unită de diplomați ucraineni și vom continua să lucrăm pentru apărarea Ucrainei și pentru facilitarea victoriei noastre”, spune Kuleba într-un mesaj pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei în România.

"Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România și Ambasada Ucrainei în Danemarca. Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete și să terorizeze ambasadele noastre, vă rugăm să vă relaxați și să nu vă mai irosiți timpul și banii pe timbre poștale. Nu veți realiza nimic prin asta", continuă mesajul lui Kuleba.

Plicurile de la ambasada din București au fost trimise din Germania, a relatat Antena 3 CNN.

"Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. În acest caz se colaborează cu toate instituțiile abilitate", a informat SRI.

×
Subiecte în articol: Dmitro Kueba plicuri suspecte București
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close