Antena 3 CNN Externe Kievul spune că Belarus s-ar putea alătura Rusiei în războiul împotriva Ucrainei. Lukașenko face exerciții militare

Kievul spune că Belarus s-ar putea alătura Rusiei în războiul împotriva Ucrainei. Lukașenko face exerciții militare

Oficialii de la Kiev susțin că Belarus s-ar putea alătura Rusiei în războiul împotriva Ucrainei. În acest timp, armata lui Lukașenko a început exerciții militare la scară largă.

Kievul spune că Belarus s-ar putea alătura Rusiei în războiul împotriva Ucrainei. Lukașenko face exerciții militare
Sursa foto: Twitter/ Euractiv.com
de Cerasela Stafie    |    04 Mai 2022   •   16:37

”Nu excludem ca Federația Rusă să folosească la un moment dat teritoriul și Forțele Armate ale Republicii Belarus, împotriva Ucrainei”, a declarat Andriy Demchenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei.

”Prin urmare, suntem pregătiți”, a spus el, adăugând că granița cu Belarus a fost întărită de când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, scrie Reuters.

Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, a declarat forțele armate din Belarus au început miercuri, brusc, exerciții la scară largă pentru a-și testa pregătirea la luptă, a declarat ministerul apărării.

Oficialii au transmis că exercițiul nu reprezintă nicio amenințare pentru vecinii țării sau pentru comunitatea europeană în general.

”Este planificat ca testul de pregătire pentru luptă să implice deplasarea unui număr semnificativ de vehicule militare, care pot încetini traficul pe drumurile publice”, se arată în comunicatul ministerului.

Belarus este un aliat apropiat al Rusiei, care a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie, imediat după ce a organizat exerciții comune cu Minskul, care i-au permis să mute mai multe trupe mai aproape de graniță.

Președintele Aleksandr Lukașenko a vorbit marți cu omologul său rus Vladimir Putin. Cei doi au discutat, printre altele, despre operațiunea rusă în Ucraina, potrivit declarațiilor oficiale.

Zonele Ucrainei adiacente Belarusului, inclusiv capitala Kiev, au fost atacate de Rusia în etapa inițială a invaziei, dar acum trupele lui Putin și-au concentrat atacurile asupra regiunilor de est și sud-est ale țării.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close