Antena 3 CNN Externe Kievul anunţă că NU va putea începe retragerea armamentului greu, din cauza atacurilor lansate de rebeli

Kievul anunţă că NU va putea începe retragerea armamentului greu, din cauza atacurilor lansate de rebeli

Kievul anunţă că NU va putea începe retragerea armamentului greu, din cauza atacurilor lansate de rebeli
de S.T.    |    16 Feb 2015   •   11:59

Armata ucraineană nu va putea începe luni, așa cum era prevăzut, retragerea armamentului greu de pe linia frontului din estul Ucrainei, întrucât rebelii proruși își continuă atacurile, a declarat un purtător de cuvânt militar, citat de AFP.
"Nu poate fi luată în considerare, pentru moment, problema retragerii armelor grele. Cum pot fi retrase armele, când rebelii încearcă să ne atace cu tancurile și când trag asupra noastră în permanență?", a declarat Vladislav Selezniov.

Declarația sa survine la mai multe ore după intrarea în vigoare, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a armistițiului convenit săptămâna trecută la Minsk în cadrul negocierilor dintre liderii Rusiei, Ucrainei, Franței și Germaniei. Acordul de încetare a focului prevede ca, după intrarea în vigoare a armistițiului, părțile implicate în confruntările din estul ucrainean să înceapă retragerea armamentului greu din zona de conflict.

Kievul și separatiștii proruși se acuză însă reciproc de încălcarea regimului de încetare a focului, lupte intense continuând să aibă loc în jurul orașului strategic Debalțevo, unde se află mai multe mii de soldați ucraineni amenințați cu încercuirea de către forțele rebele.

Potrivit Kievului, cel puțin cinci soldați au fost uciși în estul Ucrainei de la intrarea în vigoare a armistițiului.

×
Subiecte în articol: Ucraina Kiev armament
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close