x close

Kievul anunţă oprirea luptelor pe aeroportul din Doneţk

de A.M.P    |    01 Dec 2014   •   23:19
Kievul anunţă oprirea luptelor pe aeroportul din Doneţk  482 Foto: rt.com

Luptele violente pe aeroportul din Doneţk din estul separatist prorus al Ucrainei au fost oprite după o întâlnire între un general rus şi un general ucrainean, a anunţat luni seară armata ucraineană.

"Luptele au fost oprite în jurul aeroportului în urma negocierilor" între generalul ucrainean Volodîmir Askarov şi generalul rus Aleksandr Lenţov, a declarat Statul Major al operaţiunii ucrainene în estul ţării într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

Locuitori din cartierele din apropierea aeroportului din Doneţk au declarat pentru AFP că tirurile au încetat în jurul orei 1900 GMT.

Unul din liderii separatiști, Andrei Purghin, a declarat pentru AFP că negocieri în legătură cu aeroportul erau în curs de desfăşurare "între militari" şi "vor continua marţi la Doneţk cu OSCE în cadrul acordurilor de la Minsk".

Acordurile de la Minsk încheiate în septembrie între Kiev și rebeli cu participarea Moscovei şi OSCE au permis instaurarea unei încetări a focului, astăzi muribundă.

Aeroportul din Donețk este unul dintre punctele fierbinți din estul separatist prorus disputat de armata ucraineană şi rebeli de mai multe luni.

Luni dimineaţă, un purtător de cuvânt militar ucrainean Andri Lîsenko a declarat că este imposibil de făcut un bilanţ al pierderilor din zona aeroportului din cauza luptelor neîntrerupte timp de trei zile.

Citeşte mai multe despre:

Ucraina Kiev
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati