Antena 3 CNN Externe Kievul caută fragmente ale rachetei "Buk-M", Rusia susţine că nu o are în dotare

Kievul caută fragmente ale rachetei "Buk-M", Rusia susţine că nu o are în dotare

Kievul caută fragmente ale rachetei "Buk-M", Rusia susţine că nu o are în dotare
10 Oct 2014   •   12:21

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat la începutul săptămânii că pentru finalizarea anchetei privind prăbușirea zborului MH17 mai trebuie să găsească fragmente ale rachetei de tipul "Buk-M", cu care se presupune că a fost doborât avionul malaezian cu 298 de pasageri la bord la 17 iulie lângă Donețk, informează AGERPRES.
Statul Major al armatei ruse a reacționat vineri, declarând că nu există în dotarea unităților de apărare antiaeriană ale Rusiei sisteme "Buk-M" (modernizate), dar că acestea există în dotarea armatei ucrainene, relatează Ria Novosti.

'În serviciul unităților de apărare antiaeriană ruse nu au existat și nu există sisteme de rachete cu denumirea 'Buk-M', la care face referire directorul SBU, Valentin Nalivaicenko, într-un interviu acordat unuia din posturile de televiziune ucrainene', a declarat vineri, sub rezerva anonimatului, pentru agenția de presă amintită, un înalt responsabil al Statului Major al armatei ruse.

În interviu, Nalivaicenko afirmase că pentru finalizarea anchetei cu privire la tragedia aeriană din estul Ucrainei lipsesc fragmente ale rachetei ruse de tip Buk-M, care, în opinia sa, a și doborât avionul.

Potrivit interlocutorului Ria Novosti, directorul SBU a recunoscut, fără să vrea, că sisteme modernizate Buk există în serviciul armatei ucrainene. Armata rusă are în dotare sisteme de rachete "Buk-M1-2" și "Buk-M2", dar nu "Buk-M", a indicat responsabilul militar rus.

×
Subiecte în articol: Rusia Kiev
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close