Antena 3 CNN Externe Kievul va cere extrădarea lui Ianukovici

Kievul va cere extrădarea lui Ianukovici

Kievul va cere extrădarea lui Ianukovici
de S.T.    |    28 Feb 2014   •   15:17
UPDATE: Ucraina va cere Rusiei extrădarea fostului preşedinte Viktor Ianukovici, care susţine o conferinţă de presă în oraşul rus Rostov-pe-Don, situat în apropierea frontierei cu Ucraina.

Viktor Ianukovici a fugit sâmbătă din Kiev pentru a nu cădea în mâinile protestatarilor.

Urmăreşte LIVE, la Antena 3, declaraţiile lui Viktor Ianukovici.

Ştirea iniţială

Ucraina va cere Rusiei extrădarea fostului preşedinte Viktor Ianukovici, care urmează să susţină vineri o conferinţă de presă în oraşul rus Rostov-pe-Don, situat în apropierea frontierei cu Ucraina.

"Parchetul General al Ucrainei are intenţia să ceară extrădarea cetăţeanului Viktor Ianukovici, dat în căutare la nivel internaţional, dacă prezenţa sa în Rusia este confirmată", a anunţat parchetul, relatează AFP.

Ianukovici a declarat că se consideră în continuare preşedintele Ucrainei şi consideră nelegitime deciziile luate de Parlament, care a votat destituirea sa şi instaurarea unei puteri de tranziţie.

Viktor Ianukovici a fugit sâmbătă din Kiev pentru a nu cădea în mâinile protestatarilor şi de atunci nu se cunoaşte locul exact în care se află.

Autorităţile judiciare de la Geneva au anunţat vineri că au lansat o anchetă penală împotriva lui Viktor Ianukovici şi a fiului său, Aleksandr Ianukovici, pentru "spălare de bani".

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close