Antena 3 CNN Externe Kim Jong Il şi-a revenit după atacul cerebral suferit, conform serviciilor secrete americane şi sud-coreene

Kim Jong Il şi-a revenit după atacul cerebral suferit, conform serviciilor secrete americane şi sud-coreene

Kim Jong Il şi-a revenit după atacul cerebral suferit, conform serviciilor secrete americane şi sud-coreene
22 Dec 2008   •   12:10

Serviciile secrete americane şi sud-coreene cred că este foarte posibil ca informaţiile, difuzate săptămâna trecută de mass media nord-coreeană, privind apariţiile publice ale liderului Kim Jong-Il, să fie reale. Se pare că acesta şi-a revenit în urma atacului cerebral, despre care se crede că l-ar fi suferit în luna august.
Cel mai important cotidian nord-coreean, Chosun Ilbo, a difuzat recent o ştire, citând informaţiile transmise de un oficial, conform căreia kim Jong Il a călătorit în ultimele săptămâni la bordul trenului său privat blindat. Se pare că acesta ar fi vizitat recent mai multe locaţii, printre care baze militare şi o fabrică de ceramică. Alţi oficiali din cadrul serviciilor secrete susţin însă că trenul nu a mai fost folosit de luni de zile.
Nord-coreenii nu au furnizat dovezi clare privitoare la starea liderului de la Phenian, după presupusa reabilitare a stării sale de sănătate. Media a difuzat doar fotografii şi imagini statice cu acesta, alimentând astfel speculaţiile conform cărora atacul cerebral i-ar fi afectat capacitatea de mişcare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kim Jong Il Coreea de Nord atac cerebral
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close