Antena 3 CNN Externe Kim Jong-un a cerut armatei nord-coreene să fie gata de luptă

Kim Jong-un a cerut armatei nord-coreene să fie gata de luptă

Kim Jong-un a cerut armatei nord-coreene să fie gata de luptă
de M.T.    |    25 Dec 2013   •   10:22

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a cerut armatei să fie gata de luptă, afirmând că un război poate izbucni „fără avertisment”, a relatat, miercuri, presa din Coreea de Nord, informează AFP, citată de Agerpres.

Declaraţia conducătorului de la Phenian a fost făcută  în cadrul vizitei efectuate în ajunul Crăciunului la Comandamentul marii unităţi 526, din oraşul portuar Nampo, în vestul ţării, se arată într-un comunicat al agenţiei de presă KCNA.

Retorica războinică nu reprezintă o noutate pentru Coreea de Nord, dar epurarea recentă de la vârful puterii de la Phenian nelinişteşte SUA şi Coreea de Sud.

Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-Un şi omul numărul doi al regimului de la Phenian, a fost arestat, judecat şi executat în decurs de câteva zile, la jumătatea lunii decembrie, pentru complot şi corupţie.

Execuţia lui Jang, cel mai important eveniment politic de la sosirea la putere a lui Kim Jong-un, la sfârşitul lui 2011, a întărit temerile Seulului şi ale aliatului său american asupra unor posibile provocări din partea regimului nord-coreean.

Preşedintele sud-coreean, Park Geun-Hye, a cerut, marţi, „o pregătire fără greşeală pentru menţinerea securităţii”, în cadrul unei vizite efectuate la un post militar, calificând situaţia drept „îngrijorătoare”.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close