Antena 3 CNN Externe Kim Jong-un a interzis paltoanele bărbătești din piele, pentru ca cetățenii să nu-l imite

Kim Jong-un a interzis paltoanele bărbătești din piele, pentru ca cetățenii să nu-l imite

Liderul comunist nord-coreean Kim Jong-un le-a interzis oamenilor să poarte paltoane din piele, articol vestimentar preferat al conducătorului dictatorial. Acesta dorește să nu fie imitat de cetățeni.

Kim Jong-un a interzis paltoanele bărbătești din piele, pentru ca cetățenii să nu-l imite
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    25 Noi 2021   •   15:11

Purtată pentru prima dată de Kim în 2019, haina a devenit populară în rândul elitei nord-coreene. Oamenii erau dornici să-și arate loialitatea față de Liderul Suprem, cei care își puteau permite să cumpere piele naturală.

În schimb, recent au apărut tot mai multe astfel de piese vestimentare, din imitație de piele, putând fi, practic, achiziționate de toată lumea. Poliția a intrat în acțiune, pentru a restricționa comercializarea acestor articole, pe fondul temerilor că îi strică aspectul lui Kim și îi subminează autoritatea.

"Poliția spune că a purta haine care sunt făcute să arate ca ale celei mai înalte demnități este un trend impur ce îi subminează autoritatea. Au ordonat publicului să nu poarte paltoane din piele, pentru că este o directivă a partidului să aleagă cine le poate purta și cine nu", a spus o sursă pentru Radio Asia Liberă, scrie Daily Mail.

„Publicul a fost instruit să nu poarte paltoane de piele, deoarece face parte din directiva partidului să decidă cine le poate purta”, a adăugat.

Versiunile imitative ale hainei au început să apară pentru prima dată în luna septembrie a acestui an, când comerțul neoficial dintre China și Coreea de Nord a fost redeschis, după oprirea cauzată de pandemia de COVID-19. Acest lucru a permis comercianților să înceapă să achiziționeze piele sintetică din care să facă paltoanele.

Kim a apărut pentru prima dată într-o haină de piele în decembrie 2019, în perioada în care negocia cu Donald Trump asupra stocului nuclear al Coreei de Nord. Stilul vestimentar a fost remarcat de presa sud-coreeană, care a sugerat că a indicat dorința lui Kim de a rupe tradiția și de a-și prelucra propria identitate.

Până atunci, el se modelase în mare parte după tatăl și bunicul său - fondatorul Coreei de Nord - purtând jachete în stil Mao și ochelari cu rame în corn.

A apărut în haină de piele de mai multe ori de atunci, iar articolul vestimentar a fost adoptat de sora lui, Kim Yo-Jong, și de alți politicieni de rang înalt. Cel mai recent, Kim a fost văzut purtând-o în timpul unei vizite într-un oraș turistic nou construit, lângă orașul muntos Samjiyon.

 

×
Subiecte în articol: Kim Jong-Un Coreea de Nord interzicere
Parteneri
Sute de mii de români vor primi banii înapoi de la facturile la energie
x close