Antena 3 CNN Externe Kim Jong Un promite că va consolida forțele nucleare ale Coreei de Nord

Kim Jong Un promite că va consolida forțele nucleare ale Coreei de Nord

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un a declarat, la o paradă dedicată celei de-a 90-a aniversări a Armatei Populare Coreene, că este hotărât să consolideze și mai mult potențialul nuclear al țării sale.

Kim Jong Un promite că va consolida forțele nucleare ale Coreei de Nord
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    26 Apr 2022   •   10:28

În timpul discursului său, Kim Jong-un a promis că va dezvolta potențialul nuclear al țării ”în cel mai rapid ritm”.

Potrivit acestuia, Coreea de Nord se va pregăti cu atenție pentru a putea recurge oricând la „descurajarea” nucleară.

„Principala noastră misiune în ceea ce privește energia nucleară este descurajarea războiului, dar armele noastre nucleare nu se pot limita doar la prevenirea războiului”.

Kim Jong-un a avertizat că orice forță care caută o confruntare militară va înceta să mai existe, iar Nordul este ”pe deplin pregătit” pentru a-și îndeplini misiunea de descurajare nucleară în orice moment.

Parada a avut loc luni seara în Piața Kim Il Sung. Aceasta este prima paradă militară care marchează aniversarea Armatei Populare Coreene (înființată de fondatorul țării Kim Il Sung în 1932) și cea de-a 12-a paradă militară majoră condusă de Kim, care a ajuns la putere în urmă cu aproximativ zece ani.

Coreea de Nord a organizat, de obicei, astfel de parade la aniversarea nașterii fondatorului țării, Kim Il Sung, pe 15 aprilie, la aniversarea înființării Partidului Muncitorilor la guvernare, pe 10 octombrie, sau în ziua înființării țării, pe 9 septembrie. .

Parada a avut loc pe fondul tensiunilor în creștere în Peninsula Coreeană și temerilor că Nordul ar putea efectua un test nuclear după ce a efectuat o lansare de test ICBM luna trecută, marcând prima lansare de test de acest fel din 2017.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close