Antena 3 CNN Externe Kîrgîzstan. Cel puţin nouă morţi, în urma confruntărilor dintre militanţi ai opoziţiei şi poliţişti (VIDEO)

Kîrgîzstan. Cel puţin nouă morţi, în urma confruntărilor dintre militanţi ai opoziţiei şi poliţişti (VIDEO)

Kîrgîzstan. Cel puţin nouă morţi, în urma confruntărilor dintre militanţi ai opoziţiei şi poliţişti (VIDEO)
Sursa foto: Kirghistan
07 Apr 2010   •   13:59

Stare de urgenţă în Kîrgîzstan din cauza confruntărilor violente între militanţi ai opoziţiei şi poliţişti. Mii de manifestanţi au încercat să ia cu asalt sediul preşedinţiei din Bişkek, iar în alte oraşe din ţară opozanţii au preluat controlul asupra mai multor clădiri oficiale. Până în prezent, cel puţin două persoane au fost ucise şi alte câteva zeci au fost rănite în confruntări, informează AFP.

"Mai multe restricţii de circulaţie au fost impuse în ţară din cauza stării de urgenţă?, a declarat premierul Daniar Usenov. Confruntările violente între poliţie şi militanţii opoziţiei au izbucnit miercuri în capitala Kîrgîzstan. Opoziţia cere demisia preşedintelui Kurmanbek Bakiev.

Potrivit autorităţilor medicale, confruntările dintre manifestanţii opoziţiei şi forţele de ordine de la Bişkek s-au soldat cu 9 morţi şi 90 de răniţi.

Autorităţile ruse au dezminţit orice implicare în protestele desfăşurate în Kîrgîzstan. Mai mult, oficialii ruşi au cerut Guvernului de la Bişkek să nu recurgă la forţă împotriva manifestanţilor opoziţiei, pentru a fi evitată ?vărsarea de sânge".

Kîrgîzstanul, fostă republică sovietică din Asia centrală, a făcut obiectul luptelor de influenţă între Moscova şi Washington. Aceasta este singura ţară din lume care găzduieşte pe teritoriul său atât o bază militară americană, cât şi una rusă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close