Antena 3 Externe Klaus Iohannis: ”Salut anunţul preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România”

Klaus Iohannis: ”Salut anunţul preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România”

de Alexandra Ionescu    |    20 Ian 2022   •   18:36
Klaus Iohannis: ”Salut anunţul preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România”
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis a salutat joi anunțul președintelui SUA Joe Biden de a trimite forțe militare suplimentare americane în România dacă Rusia va decide să lanseze o ofensivă armată împotriva Ucrainei.

„Salut anunţul explicit al preşedintelui Joe Biden privind creşterea prezenţei militare a SUA în România, pe Flancul Estic, dacă situaţia de securitate se deteriorează şi mai mult. Parteneriatul Strategic România-SUA şi solidaritatea NATO sunt foarte puternice”, a scris Iohannis, joi, pe Twitter.

Mesajul președintelui român vine după ce preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat într-o conferinţă de presă că prezenţa militară americană în Polonia şi România va crește.

 „Vom creşte prezenţa militară în Polonia şi România, pentru că avem o obligaţie sacră în termenii Articolului 5, de a apăra aceste state. Ele sunt parte a NATO. Nu avem această obligaţie faţă de Ucraina, deşi suntem foarte îngrijoraţi de ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat preşedintele Biden.

Şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat că este dispus să aducă trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO. Vestea a fost dată de europarlamentarul francez Natalie Loiseanu.

„În această seară Emmanuel Macron a anunţat disponibilitatea Franţei de a participa la o prezenţă militară avansată a NATO în România. Franţa este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a scris aceasta pe Twitter.
 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close