Antena 3 CNN Externe Klaus Iohannis, aprecieri la adresa discursului susținut de Donald Trump

Klaus Iohannis, aprecieri la adresa discursului susținut de Donald Trump

Klaus Iohannis, aprecieri la adresa discursului susținut de Donald Trump
Sursa foto: Foto: presidency.ro
06 Iul 2017   •   16:54

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat discursul public susţinut de omologul său american, Donald Trump, la Varşovia, arătând că acesta a subliniat că articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic va fi respectat de Statele Unite ale Americii. 

"Conţinutul discursului principal al preşedintelui Trump a fost foarte bun. A reiterat faptul că articolul 5 este evident foarte important şi va fi întru totul respectat de Statele Unite. Este articolul din contractul NATO, dacă pot să mă exprim aşa, care garantează că orice ţară sprijină orice altă ţară dacă este nevoie", a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. 

El a spus că prima sesiune a "Iniţiativei celor Trei Mări" dedicată relaţiei transatlantice a fost foarte bună şi constructivă. 

Preşedintele Klaus Iohannis participă, alături de lideri din alte 12 state, la Summitul "Iniţiativei celor Trei Mări". Preşedintele SUA, Donald Trump, participă în calitate de invitat special. 

Totodată, Klaus Iohannis le-a adresat o invitație omologilor săi de a vizita România.

”Am invitat participanții să facem acest summit anul viitor în România, invitație care a fost imediat acceptată” a precizat Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: 100 de minute Klaus Iohannis
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close