Antena 3 Externe Klaus Iohannis, la Strasbourg: Relatările media nu reprezintă dovezi în cadrul unor dosare penale

Klaus Iohannis, la Strasbourg: Relatările media nu reprezintă dovezi în cadrul unor dosare penale

25 Ian 2017   •   16:36
Klaus Iohannis, la Strasbourg: Relatările media nu reprezintă dovezi în cadrul unor dosare penale
Sursa foto: Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, că relatările mass-media nu trebuie să fie luate drept dovezi în cadrul unor dosare penale, răspunzând astfel unor întrebări legate de scandalurile dezvăluirilor de la noi din țară.

Totodată, preşedintele României spune că toţi cei găsiţi vinovaţi pentru corupţie trebuie să plătească.

”Cu toţii ştim că media e o parte a vieţii nostre politice. Dar ştim foarte bine că raportările media nu reprezintă dovezi de vinovăţie sau, dimpotrivă, dovezi ale lipsei de vinovăţie. Aşadar, indiferent cât de interesante şi importante sunt aceste raportări media pentru noi, politicienii, nu ar trebui să le confundăm cu dovezi incontestabile. Eu, ca preşedinte, sprijin orice fel de comisie de procedură şi orice instituţie care încearcă să afle dacă cineva a comis ilegalităţi. Eu cred în calea legalităţii şi, dacă cineva a făcut o greşeală, va plăti. Dar dacă nu a greşit, atunci imaginea sa ar trebui să fie curată”, a spus Klaus Iohannis, într-o declarație care a fost difuzată la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close