Antena 3 CNN Externe Klaus Iohannis s-a întâlnit cu șeful CIA. Ce i-a spus acesta despre serviciile de informații din România și ISIS

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu șeful CIA. Ce i-a spus acesta despre serviciile de informații din România și ISIS

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu șeful CIA. Ce i-a spus acesta despre serviciile de informații din România și ISIS
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis/ Facebook
07 Iun 2017   •   08:57

Klaus Iohannis a avut o întrevedere, în a doua zi a vizitei sale în Statele Unite ale Americii, cu directorul CIA, Mike Pompeo.

La întâlnirea cu conducerea CIA, președintele României a transmis "aprecierea pentru excelenta și complexa colaborare dintre CIA și partenerii de intelligence din România, bazată pe încredere, deschidere și sprijin reciproc în arii de expertiză specifice, ceea ce consolidează și mai mult Parteneriatul Strategic dintre cele două țări", informează Administrația Prezidențială.

La rândul său, conducerea CIA a evidențiat aprecierea pentru nivelul excelent al cooperării cu partenerii de intelligence din România, care se regăsesc în topul serviciilor de informații din Europa cu care are relații agenția americana, din punct de vedere al nivelului de încredere și al consistenței activității derulate. 
Klaus Iohannis și directorul Mike Pompeo au avut, cu această ocazie, și un schimb de vederi pe teme politico-securitare de actualitate, printre care combaterea terorismului (cu accent pe eradicarea Daesh în Siria/Irak), amenințarea balistică/nucleară nord-coreeană, solidaritatea transatlantică, precum și stabilizarea Afganistanului".

De asemenea, în a doua zi a vizitei sale în SUA, Iohannis, a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul National Arlington.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close